De winter is begonnen      

Mijn winter is begonnen, en hoe. Soms denk ik wel eens voor het geluk geboren te zijn als het op sneeuw aankomt. Hoe vaak al pakte ik net dat ene weekend mee dat ze vallen. Of dat ik naar de andere kant van de wereld vloog voor een potje stevig poederen. De keren dat ik pech had en dat er geen sneeuw was gevallen ben ik denk ik vergeten, want ik stond vast ook vaak op rotsen te klooien of in regen en wind een piste af te knauwen. Maar deze winter belooft weer veel goeds, want ik arriveerde gisteren in Kleinwalsertal. Voor de eerste wintersport van het seizoen. Vanaf Arnhem keek ik al tegen sneeuw aan in de berm. Oh ja, ik ging met de trein deze keer.

Mijn werkplek in de ICE van Amsterdam naar Duisburg

Ik ben niet zo goed voor het milieu met al dat gevlieg, dat besef ik maar al te goed. En daarom wil ik daar wat aan doen. Stapje voor stapje, kilometer voor kilometer. Zo rijg ik deze winter meerdere skireportages aan elkaar om het aantal reisdagen te verminderen en stapte ik gisteren in de trein en niet in het vliegtuig. U moet weten dat winterse persreizen doorgaans maar 3 nachten duren en een heen-en-weer autorit daarvoor te veel tijd in beslag neemt. Vliegen is dus het devies. Maar nu niet meer. En de eerste keer met de trein naar de sneeuw beviel goed! Ik heb de hele dag kunnen werken, moest slechts twee keer overstappen (Duisburg en Ulm) en pakte daarna een taxi naar Hotel Haller (ok ik werd opgehaald door de VVV, maar ja dat is mijn luxe dan) en ben eigenlijk bijzonder uitgerust.

Mijn kamer in Hotel Haller: van alle gemakken voorzien

Pastinaakijs

Voorgerecht: Kwartel met pastinaakijs

Ik slaap in Hotel Haller in Mittelberg/Kleinwalsertal in de Vorarlberg, een behoorlijk aardig hotel en het eten bevalt na deze eerste avond ook behoorlijk. Het voorgerecht is een soort nagerecht. Naast een warm en mals gebraden stuk Wachtelbrust ligt een bolletje ijs van pastinaak. Vurukkuluk. De soep is helder met – natuurlijk- een knödel(tje) en het hoofdgerecht gewoon een goed stuk vlees. Ik ski hier morgen door het gebied. Het heeft hier de afgelopen 48 uur hard gesneeuwd, “eigenlijk pas de tweede echte sneeuwval van de winter, ik heb al twee keer de stoep moeten vegen vandaag en hoog op de berg is nog meer gevallen,” volgens Elmar van de VVV, die even later moet stoppen om een Duitse wintersporter met zomerbanden te helpen. De arme man moet nog een klein stukje omhoog, maar is totaal niet voorbereid. “De Hollanders zijn tegenwoordig beter uitgerust dan de Nederlanders,” lacht Elmar. Genoeg sneeuw dus bij de start. “50 centimer plus” zijn de berichten van weergoeroes uit mijn Hollandse netwerk. Het wordt dus een fantastische week aangezien we de hele week gaan tourskiën en freeriden om het hele gebied van Vorarlberg te verkennen.

Hoofdgerecht: “gewoon” een lekker stuk vlees.
Nagerecht: een trio van kwark compilaties

Bron

Gijs is voor verschillende magazine reportages een week tourskiën en freeriden in de Vorarlberg. 

Tags:

  • Gijs

    Co founder

    Een nieuwsgierige, creatieve, energieke avonturier. Altijd op zoek naar nieuwe plekken om te surfen, kajakken, skien, snowboarden en andere activiteiten te doen.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Learning to fly

Sinds ik een zoontje heb is er een boel veranderd. Vooral op het gebied ...

Winter active in Myrkdalen, Flåm en Voss

Op de meeste wintersportplekken ben je bij slecht weer gebonden aan lange dagen achter ...

Frans Ski Chalet gehuurd? Goedkoop? Lees dan dit!

We hebben het allemaal wel een keer gedaan en sommigen doen het zelfs jaarlijks. ...