Winter Activities: Telemarken

NextDestination skiet of snowboardt natuurlijk erg graag. Maar naast de traditionele wintersporten is er nog veel meer te doen in winterwonderland. We probeerden een tiental winterse activiteiten. Vandaag knikkende knieën in Noorwegen.

“Let’s dance”

Telemarken1Telemarken3Telemarken2Telemarken4

Telemarken

Al jaren kijk ik jaloers naar de sierlijke telemarkers op de pistes in de Alpen. Elegant en esthetisch glijden ze naar beneden, het lijkt bijna een dans. Ik maakte mezelf de belofte dit ooit te leren en waar kan dat beter dan in Noorwegen. Het is behoorlijk wennen dat je hakken los zitten en je kunt raar vallen, maar na een paar rondes sneeuwhappen, opstaan en verder glijden op de beginnerspiste krijg ik de schwung te pakken. Als je een goede skibasis hebt kun je zeker op de eerste dag naar de blauwe piste. Voor beginners zal het iets langer duren voordat de ‘grote mensen pistes’ veilig zijn. Eenmaal in het ritme is het heerlijk en kun je het tempo opbouwen.

Moeilijkheidsgraad: 3/5

Conditie nodig?
Ja, best wel. Er worden weer andere spieren aangesproken dan bij skiën. Je hak zit los zoals bij langlaufen en in plaats van je gewicht op de andere ski te verplaatsen zet je echt een stap naar voren. Zeker in het begin span je alles aan en is het aardig vermoeiend (maar de moeite meer dan waard) en krijg je spierpijn op nog onbekende plekken.
Op herhaling?
Zeker weten. Als ik de kans krijg ga ik dit zeker vaker doen. Er is weer zoveel leuks bij te leren en door de poeder skiën op telemarkski’s schijnt helemaal de bom te zijn.

Bron:

Gedeelten van dit artikel werden al gepubliceerd in Bergen Magazine. Gijs ging met Eelco op pad naar Noorwegen voor deze winterse activiteit. Wij kregen In Noorwegen les van Amund van de Myrkdalen Skischule in Noorwegen. Info Noorwegen: www.visitnorway.nl en kijk op www.myrkdalen.no of email jill.garen@myrkdalen.nl voor de mogelijkheden. Materiaal is lokaal te huren.

Winter Activities: Langlaufen

Tags:

  • NextDestination.nl is er voor de sportieve reiziger, de avontuurlijke cityhopper en de nieuwsgierige vakantieganger. Wij gaan voor jou op zoek naar te gekke plekken, ontmoeten de leukste locals vol prachtige verhalen en geven je verrassende tips. Soms luxe, soms budget, maar altijd op onze eigen manier. Om je te helpen bij die ene vraag: What’s your NextDestination?

You May Also Like

Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn hoofd

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Het is een hele mond vol: Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Dit megagebied heeft als ...

Winter active in Myrkdalen, Flåm en Voss

Op de meeste wintersportplekken ben je bij slecht weer gebonden aan lange dagen achter ...

Van boven is alles nog mooier, Biarritz in elk geval wel!

In vakantieoorden check ik altijd direct wat het hoogste punt is. Ik heb overzicht ...