Winter Activities: Sneeuwschoenwandelen

NextDestination skiet of snowboardt natuurlijk erg graag. Maar naast de traditionele wintersporten is er nog veel meer te doen in winterwonderland. We probeerden een tiental winterse activiteiten. Vandaag binden we de raquettes onder. De wat?! No worries, het zijn maar sneeuwschoenen.

Stap voor stap

Sneeuwschoenwandelen6Sneeuwschoenwandelen1Sneeuwschoenwandelen2Sneeuwschoenwandelen4Sneeuwschoenwandelen5Sneeuwschoenwandelen3

Sneeuwschoenwandelen

Een perfect alternatief als je niet van skiën of snowboarden houdt, maar toch dat wintergevoel wilt ervaren. Je kent misschien wel de plaatjes van Donald Duck in de sneeuw met tennisrackets onder zijn voeten? Precies dat is sneeuwschoenwandelen, alleen zijn de ‘schoenen’ wat geavanceerder geworden. Het brede oppervlak van het grote ‘racket’ met ijzeren haken eronder zorgt voor prima grip in sneeuwvelden en off piste gebied.

Ik ging op wandeltocht met sneeuwschoenen aan, omdat ik zes maanden zwanger was en skiën en boarden niet meer wilde riskeren. Samen met een gids verkende ik het prachtig besneeuwde berggebied van het Zwitserse Villars en we kwamen op stille verlaten plekken waar we een steenbok zagen. Het was op sommige stukken best ploeteren door de zware sneeuw, maar dat droeg alleen maar bij aan mijn euforische gevoel dat ik ook aan het wintersporten was! En tegen de lunch ontmoette ik mijn wintersportmaatjes in het bergrestaurant. Voldaan gingen we aan tafel, we hadden de heerlijke lunch allemaal dubbel en dwars verdiend.

Moeilijkheidsgraad: 2/5

Conditie nodig?
Best wel, want omhoog in de poedersneeuw is zwaar. En zeker als je zwanger bent is het prettig dat je gewoon kunt blijven doorlopen zonder dat je telkens op adem moet komen.

Kleding?
Een skibroek met een soepele jas die goed kan ventileren. Want reken maar dat je het warm krijgt. Of trek meerdere laagjes aan!

Op herhaling?
Zeker! Ook heel geschikt om te doen met opa’s, oma’s en jongere kinderen die niet de hele dag van de pistes willen rauzen. Of gewoon om een middagje in stille verwondering van de natuur genieten.

Bron:

Rian wandelde wat op in het skigebied Villars tijdens een mooie reis langs Zwitserse bergen. Check voor de website van Villars

Winter Activities: Segway rijden in de sneeuw

Tags:

  • Communicatieadviseur en trainer, met een grote passie voor schrijven en teksten redigeren. Is veelal op zoek naar zinvol werk en inspirerende ontmoetingen.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Budget hostel in Reykjavik: Bus Hostel

De daytours kosten een boel, de vlucht was ook een redelijke uitgave en het ...

Pays du Saint-Bernard

Het is half acht in de ochtend, luide klassieke muziek klinkt door de lege ...

Zonnige speeldag voor vader en zoon

De sneeuw is gevallen (eindelijk) en de zon doet wat ‘ie’ al heel vaak ...