Winter Activities: Skitoeren

NextDestination skiet of snowboardt natuurlijk erg graag. Maar naast de traditionele wintersporten is er nog veel meer te doen in winterwonderland. In de serie Winter Activities probeerden we een tiental winterse activiteiten. Vandaag de back-country-favorite skitoeren.

Je krijgt wat je verdient

skitouring5skitouring4skitouring3skitouring2skitouring1

Skitoeren

“Back to basics.” Tussen de elementen. “Just me and mother nature.” Over toerskiën kun je zo een dozijn oneliners bedenken. Toch zijn al deze clichés waar. Want je staat er alleen voor, meestal wel in een groep, maar die anderen doen het stijgen niet voor je. Dat komt op je eigen benen neer. Stijgen doe je door middel van stijgvellen onder je ski’s en speciale bindingen waarbij je hak los zit. We maken tours van één uur tot wel vijf uur stijgen. Onderweg hebben we een lunch in de zon in niemandsland. De beloning op de top is priceless, 360 graden zicht over het hoogste bergen van Oostenrijk. Voor de afdaling door de diepe sneeuw heb ik een paar super brede Atomic ski’s meegenomen. Het is voorbij in twintig minuten, maar wat een geweldige ervaring!

Moeilijkheidsgraad: 3/5

Conditie nodig?
Ja zeker, dit is zwaar. Je kunt gelukkig wel je eigen steilheid, route en tempo bepalen, vandaar wisselende moeilijkheidsgraad. Wees absoluut kieskeurig in welke route je gaat doen, want het niet halen van de top is een teleurstelling.
Op herhaling?
Ja, absoluut. Dit is een sport waar ik geen genoeg van kan krijgen. De voldoening is zo groot om zelf omhoog te lopen en je hebt een grote kans op first tracks als je weer naar beneden gaat.

Bron:

Gedeelten van dit artikel werden al gepubliceerd in Bergen Magazine. Gijs ging op pad naar het Pitztal in Oostenrijk met Epique. Zij organiseren ski-tour reizen over de hele wereld. Leuke en professionele begeleiding. Meer info over Epique op www.epique.com en check www.pitztaler-gletscher.at/nl voor het gebied waar wij de berg op en af gingen.

Winter Activities: Ice diving

Tags:

  • NextDestination.nl is er voor de sportieve reiziger, de avontuurlijke cityhopper en de nieuwsgierige vakantieganger. Wij gaan voor jou op zoek naar te gekke plekken, ontmoeten de leukste locals vol prachtige verhalen en geven je verrassende tips. Soms luxe, soms budget, maar altijd op onze eigen manier. Om je te helpen bij die ene vraag: What’s your NextDestination?

You May Also Like

Onverwoestbaar: Thule Atmos X5

Product: Thule Atmos X5-hoes voor iPhone® 6/6s Productomschrijving thule: Waterbestendige hoes met IP68-goedkeuring zorgt ...

Colorado

Amerika stond nooit hoog op mijn reislijst. Grote billboards, veel te veel neon, natuurlijk die ...

Old Biscuit Mill Market Kaapstad

Blogsafari 1: De markt op in Kaapstad

Kaapstad is hip & happening. Muziek, coffee culture, vintage design en lokale craftsmen & ...