Winter Activities: Ski-joëring

NextDestination skiet of snowboardt natuurlijk erg graag. Maar naast de traditionele wintersporten is er nog veel meer te doen in winterwonderland. We probeerden een tiental winterse activiteiten. Vandaag hangen we op de ski’s achter een paard in Frankrijk.

“Giddyup!”

Ski-joëring6Ski-joëring3Ski-joëring5Ski-joëring4Ski-joëring2Ski-joëring1

Ski-joëring

Ski-joëring is skiën achter een paard. Alleen of met z’n tweeën. Een makkie dachten we, maar als die ene PK voor ons staat blijkt het toch een machtig en sterk beest te zijn. Gelukkig is het paard ontspannen en in een rustig drafje trekt hij ons voort over het vlakke pad. We maken een mooie tocht met aan het einde een glaasje naar keuze. Deze, van oorsprong Scandinavische, sport was nog een demonstratiesport op de Olympische Spelen van 1928 in Sankt Moritz, maar is dus niet blijven plakken op het Olympische winterprogramma. En dat snappen we wel, want ondanks dat het leuk is om een keer te doen, zijn we niet meteen lid geworden van de lokale Ski-joëring club.

Moeilijkheidsgraad: 2/5

Conditie nodig?
Niet echt, wel een grote liefde voor en vertrouwen in paarden. Want zo vlak achter dit edele dier blijken ze erg groot en vooral erg sterk.
Je normale skikleding. Je krijgt kortere skietjes waar de paarden alsnog af en toe op gaan staan met een wit pak en hilariteit als gevolg.
Op herhaling?
Ski-joëring is vooral leuk om een keer gedaan te hebben. Het is een mooie beleving, maar niet direct verslavend. Als je vertrouwen hebt in het edele dier, vraag dan of je even in galop mag, dat geeft wel weer een kick.

Bron:

Gedeelten van dit artikel werden al gepubliceerd in Bergen Magazine. Gijs ging met Eelco op pad naar Frankrijk voor deze winterse activiteiten. Wij hingen achter de paarden in Les Gets in Frankrijk.

Winter Activities: Telemarken

Tags:

  • NextDestination.nl is er voor de sportieve reiziger, de avontuurlijke cityhopper en de nieuwsgierige vakantieganger. Wij gaan voor jou op zoek naar te gekke plekken, ontmoeten de leukste locals vol prachtige verhalen en geven je verrassende tips. Soms luxe, soms budget, maar altijd op onze eigen manier. Om je te helpen bij die ene vraag: What’s your NextDestination?

You May Also Like

Rooibos farm Lamberts bay Zuid-Afrika

Blogsafari 6: doen in Cape West Coast Lamberts Bay

Vlak boven Kaapstad zit een bijzonder interessant gebied: de Western Cape. Op een klein ...

Winter Activities: Air Boarden

NextDestination skiet of snowboardt natuurlijk erg graag. Maar naast de traditionele wintersporten is er ...

Weinig zicht, bakken plezier en de klapper van de week

Wit, witter witst. Zo kan deze dag worden omschreven. De gehele dag raasden we ...