Winter Activities: Segway rijden in de sneeuw

NextDestination skiet of snowboardt natuurlijk erg graag. Maar naast de traditionele wintersporten is er nog veel meer te doen in winterwonderland. In de serie Winter Activities probeerden we een tiental winterse activiteiten. Vandaag rollen we op een segway door de sneeuw van Val Thorens.

“Als je slipt wordt het link”

segwaysnow1segwaysnow4segwaysnow2segwaysnow3segwaysnow5

Segway rijden

Begin januari 2016 is het raak. De gebeden zijn verhoord en eindelijk is er sneeuw. Belachelijk veel sneeuw. In het centrum van het dorp biedt Gabriel Delenclos Segway tours aan. Door heel Val Thorens of, met minder tijd, op een gesloten parcours met kniediepe sneeuw. Na de uitleg stappen we op de Segway. Best wel stabiel. Gabriel adviseert door je knieën te gaan, een goede tip. Het simpele rondje is inderdaad simpel. Bij het moeilijke parcours gaan we als gladiatoren achter elkaar aan. Op het rechte stuk proberen we elkaar in te halen, in de bochten proberen we elkaar eruit te duwen.

Bij hoogteverschil in de bochten wordt het iets linker, dan slippen soms je wielen weg, de Segway blokkeert en je riskeert op je plaat te gaan. Maar dan zijn Gabriel en Amadine altijd in de buurt om met een apparaatje de Segway weer te ontgrendelen.

Moeilijkheidsgraad: 2/5

Conditie nodig?
Nee

Op herhaling?
Ja, maar dan een rondje door het dorp

Meer info:

De korte sessie inclusief uitleg duurt twintig minuten en kost €20,- Wil je een langere tour van een uur door het dorp dan kost het €50,-. Voor een Segway moet je minimaal 45 kilo wegen, en niet meer dan 120 kilo. Check deze website voor meer info: www.rollin-mountain.com

De volgende keer in deze serie Snow Tubing

Tags:

  • Van jongs af met zijn neus in een atlas en gestimuleerd door kaarten sturende KLM-ers in zijn familie, zette Joost een carrière als purchasing manager bij een Japanse touroperator om in een schrijvend en fotograferend bestaan als reisjournalist. Met een rugzak naar gorilla's in Rwanda, liftend door Nicaragua of cruisend om Kaap Hoorn. Polyglot Joost bezocht al meer dan 100 landen maar kruipt als een Rupsje Nooitgenoeg over de wereldkaart.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Gambiaanse gemoedelijkheid op houten palen

In de gang zit een Gambiaanse Jamaicaan met één hand op een djembe te ...

De wereld is 360⁰

Het waren de Finnen die aan de wieg stonden van de smartphonerevolutie. Uitgerekend in ...

Video Friday: Sail 2015 versneld en in vogelvlucht

Nog één keer Sail 2015‬ beleven vanaf het water? Een cameraman mocht tijdens Sail ...