Winter Activities: Ice diving

NextDestination skiet of snowboardt natuurlijk erg graag. Maar naast de traditionele wintersporten is er nog veel meer te doen in winterwonderland. In de serie Winter Activities probeerden we een tiental winterse activiteiten. Vandaag het ijzingwekkende duiken onder ijs.

Ice Bucket Challenge to the max

icediving6icediving2icediving4icediving3icediving5icediving1icediving7

Ice diving

OK dit is andere koek. Ice bucket challenge to the max. Gooi me van een berg of uit een vliegtuig, maar gooi me niet in een wak met ijswater, ook al is het duikpak nog zo dik. Dit is heel erg onnatuurlijk. Een deel van je gezicht is niet bedekt en als je kopje onder gaat gebeurt er wat raars in je lichaam. Er ontstaat een innerlijke strijd. Een deel van je lijf wil het niet, het andere deel juist wel. Kalm aan, hartslag onder controle krijgen en rustig ademhalen. Aftellen, nadenken hoe ik moet ademen. Daar gaan we. Ik maak het OK-teken met mijn hand en laat me zakken. Angst maakt plaats voor ongeloof en ik geniet van de onderkant van de ijslaag op het meer. Waterbubbels glijden naar het volgende wak en ik laat me er door leiden. Het blijft wat ongemakkelijk met die vrieskou op je gezicht, maar het was een uitdaging die ik niet had willen missen.

Moeilijkheidsgraad: 5/5

Conditie nodig?
Nee, dit gaat vanzelf. Het zwaarste is het aandoen van het duikpak. Het is vooral handig geen angst voor kleine ruimtes en water te hebben. Daarom heeft het moeilijkheidsgraad 5, gewoon omdat het rete-eng is.
Op herhaling?
Ja. Ik kan me voorstellen als je meer ervaren wordt, dat dit een bijzondere hobby kan zijn. Wel op een andere plek, want twee keer dezelfde duik wordt saai.

Meer weten: Wij gingen kopje onder in het Franse Châtel. Check hier de website voor meer info.

Bron:

Gedeelten van dit artikel werden al gepubliceerd in Bergen Magazine. Gijs ging met Eelco op pad naar het Franse Châtel voor de IJsduik.

http://nextdestination.nl/winter-activitie…uwschoenwandelen/

Tags:

  • NextDestination.nl is er voor de sportieve reiziger, de avontuurlijke cityhopper en de nieuwsgierige vakantieganger. Wij gaan voor jou op zoek naar te gekke plekken, ontmoeten de leukste locals vol prachtige verhalen en geven je verrassende tips. Soms luxe, soms budget, maar altijd op onze eigen manier. Om je te helpen bij die ene vraag: What’s your NextDestination?

You May Also Like

Midden in het wilde westen van Afrika

De Hollandse Boeren die zich in de negentiende eeuw in Zuid-Afrika vestigden waren ruig ...

Old Biscuit Mill Market Kaapstad

Blogsafari 1: De markt op in Kaapstad

Kaapstad is hip & happening. Muziek, coffee culture, vintage design en lokale craftsmen & ...

Winter Activities: Air Boarden

NextDestination skiet of snowboardt natuurlijk erg graag. Maar naast de traditionele wintersporten is er ...