Winter Activities: Air Boarden

NextDestination skiet of snowboardt natuurlijk erg graag. Maar naast de traditionele wintersporten is er nog veel meer te doen in winterwonderland. In de serie Winter Activities probeerden we een tiental winterse activiteiten. Vandaag rammen we met mach tien van de berg af op een Air Board.

Dit is knallen

airboarden2airboarden5airboarden3airboarden4airboarden1

Air Boarden

De droom van elk kind en dus zeer geschikt voor speelse volwassenen. Het beste van de zomer (opblaasboot) gecombineerd met de winter (steilheid, snelheid en een zachte landing). Vergeet rodelen op een smal pad met matige snelheid. Dit is pas knallen. Met een groepje nemen we de lift helemaal naar boven, één van de deelnemers deelt een rondje schnapps uit een heupflacon. “Voor als je hard neerkomt”, grapt hij. Gelukkig is er is net een pak verse sneeuw gevallen, dus die harde klappen zullen meevallen. Op de rode piste maken we onwijs veel snelheid om vervolgens aan de zijkant in een dik pak poeder te knallen. Soms gaat iemand zo snel dat hij probeert op de piste te remmen, maar dit eindigt meestal in een koprol of tien. Hoe meer snelheid hoe groter de kick, want de controle gaat een beetje uit het airboard en hij begint dan meer en meer te stuiteren, totdat je eraf geslingerd wordt of je weet te remmen met de neus van je voet. Er is slechts één nadeel aan de snelheid en dat is dat je snel beneden bent.

Moeilijkheidsgraad: 4/5

Conditie nodig?
Nope, een bak lef heb je veel meer aan. De zwaartekracht doet al het meeste werk. Je stuurt met je tenen en hoeft alleen het board vast te houden. Een beetje armkracht is dus wel welkom.
Op herhaling?
Ja, ik zou elke skidag wel zo willen afsluiten. Lekker ongegeneerd hard naar beneden rauzen.

Bron:

Gedeelten van dit artikel werden al gepubliceerd in Bergen Magazine. Gijs ging met Eelco op pad naar Frankrijk en Noorwegen voor deze winterse activiteiten. Airboarden deden wij in het Franse Châtel. www.ecoleskiacademy.com

Winter Activities: Skitoeren

Tags:

  • NextDestination.nl is er voor de sportieve reiziger, de avontuurlijke cityhopper en de nieuwsgierige vakantieganger. Wij gaan voor jou op zoek naar te gekke plekken, ontmoeten de leukste locals vol prachtige verhalen en geven je verrassende tips. Soms luxe, soms budget, maar altijd op onze eigen manier. Om je te helpen bij die ene vraag: What’s your NextDestination?

You May Also Like

Hartstikke handige handschoenen

We verliezen ze bij bosjes door de jaren heen. We laten ze in de ...