Weinig zicht, bakken plezier en de klapper van de week

Wit, witter witst. Zo kan deze dag worden omschreven. De gehele dag raasden we door witte wolken over even witte sneeuw. Niet ideaal om mooie foto’s te schieten, zeker niet ideaal om je lijn te bepalen, maar toch nog steeds een stuk beter dan al de groene foto’s die momenteel uit de Alpen voorbij komen.

LakeLouise16LakeLouise5LakeLouise13LakeLouise12LakeLouise11LakeLouise9LakeLouise7LakeLouise10LakeLouise6LakeLouise4LakeLouise3LakeLouise2LakeLouise1

In Lake Louise vermaakten we ons opperbest. Zeker toen we bij de skischool vroegen of er iemand vrij was om ons rond te leiden door dit machtige gebied. Darren May bleek de ideale gids. Goede kennis van het gebied, maar belangrijker nog, een goed gevoel voor humor. En last but not least koppelde hij ons aan de ski-patrol, erg relaxte gasten in dit gebied, waarmee we de rest van de dag off piste gingen skiën. Tot aan het randje van de boundary namen zij ons mee naar ogenschijnlijk (we zagen toch niks) onverspoorde poeder. Het heeft al een week niet echt meer gesneeuwd, maar er is toch nog wat te vinden gelukkig. Naast al die lekkere poeder en fijne pistes maakte Vincent ook de klapper van de week. Een klein inschattingsfoutje, een grote vlucht richting wat stenen, maar met gelukkig even kleine gevolgen. Met de schrik vrij trakteerden we onszelf op een must-eat: Poutine. Zeg maar een Hollands Patatje met, maar dan geen mayonaise, maar hele dikke gravy en daarop blokjes kaas. Morgen weer een dag om dat eraf te werken. Dan gaan we touren buiten de boundary. Eén oproep via de portofoon van de Ski-patrol was genoeg om mede-hikers te vinden. Dus veilig op pad met twee ski-patrollers in de back country. Ik kan niet wachten.

Vlog Lake Louise – CanadaHelaas alweer één van de laatste vlogs uit Canada!!!

Posted by NextDestination on zondag 20 december 2015

Bron:

Gijs en Vincent gingen voor De Telegraaf, Wepowder, High Life Plus magazine naar Alberta. Onderzoeken of een winterbestendige camper via Travelhome het ideale vervoersmiddel voor een wintersport is of niet.

Tags:

  • Gijs

    Co founder

    Een nieuwsgierige, creatieve, energieke avonturier. Altijd op zoek naar nieuwe plekken om te surfen, kajakken, skien, snowboarden en andere activiteiten te doen.

You May Also Like

Onverwoestbaar: Thule Atmos X5

Product: Thule Atmos X5-hoes voor iPhone® 6/6s Productomschrijving thule: Waterbestendige hoes met IP68-goedkeuring zorgt ...

Verwennerij in Crans-Montana

We berichtten gisteren al over de witte deken die over Veysonnaz neerdaalde, maar Crans-Montana ...

Dromen komen uit in Toscane

Op 5 jarige leeftijd kreeg ik van mijn vader een echt houten autostuur. Uren ...