Van boven is alles nog mooier, Biarritz in elk geval wel!

In vakantieoorden check ik altijd direct wat het hoogste punt is. Ik heb overzicht nodig. En wat is dan beter dan het uitzicht vanuit een vuurtoren waar je voor een paar euro in mag? In Biarritz staat ten noorden van de boulevard een mooie witte koker met een gigantische lamp bovenin. De wandeling er naartoe is al een cadeautje, want erg mooi (en niet al te vermoeiend). Onderweg kom je langs de statige huizen waar Biarritz zo bekend om staat, Mondaine zeggen ze ook wel… Deze route is wel heel erg mondaine. Als ik toch ooit de loterij win, dan koop ik zo’n minikasteel met uitzicht op de Océan Atlantique. Maar het uitzicht vanuit de vuurtoren is het enige dat mijn portemonnee zich kan veroorloven en bovendien mooier, veel mooier. De boulevard is vol, strekt lang uit richting het zuiden. Langs de punt van de Côte des Basques zie ik vele rotsachtige uitlopers de zee in steken. Bovenop deze rotsen nog een paar schitterende Maisons extraordinaires. Richting het noorden kijken we naar het strand van VVF en in de verte Hossegor. We zijn als enige boven en genieten van de zon, de blauwe luchten, de witte kolkende golven die tegen de rotsen slaan. Weer beneden aan de vuurtoren gaat het genieten door. Alleen nu van een koude Kronenburg en zoete crêpe.

Meer info over deze bestemming?

Kijk dan op de website van Biarritz en verdere informatie over Frankrijk is te vinden op de Nederlandse website van Frankrijk.

Volg onze blogs ook op Bloglovin

Tags:

  • Gijs

    Co founder

    Een nieuwsgierige, creatieve, energieke avonturier. Altijd op zoek naar nieuwe plekken om te surfen, kajakken, skien, snowboarden en andere activiteiten te doen.

You May Also Like

Sonntag-Stein: nostalgisch huiskamergebied

Sonntag-Stein is een piepklein gebied in het Vorarlberg. Met slechts 7km piste het kleinste gebiedje ...

Dromen komen uit in Toscane

Op 5 jarige leeftijd kreeg ik van mijn vader een echt houten autostuur. Uren ...