Treeruns, eerste poedervelden en lange pistes

Banff is voor vele wintersportliefhebbers een droombestemming. De skigebieden Sunshine en Lake Louise zijn beroemd en berucht. Skiën in Canada is sowieso leuk want er zijn geen pistes, maar boundaries. Overal binnen die boundary mag je gaan. Tussen de bomen, over poedervelden of gewoon op het geprepareerde gedeelte. Wij skieden een volle dag in Sunshine en zochten vooral de bomen op. Dat kan in Europa toch niet zo veel als hier en is daarom bijzonder leuk. Hier halen ze zelfs een paar bomen voor je weg (glading) zodat er paden ontstaan en het niet te nauw is allemaal. Hierdoor krijg je geweldig mooie routes dwars door bossen en soms is er een mooi stukje onverspoorde poeder over voor jou alleen.

Sunshine_Canada13Sunshine_Canada14Sunshine_Canada10Sunshine_Canada11Sunshine_Canada12Sunshine_Canada9Sunshine_Canada6Sunshine_Canada7Sunshine_Canada4Sunshine_Canada5Sunshine_Canada2Sunshine_Canada3Sunshine_Canada1

Vlog Sunshine – CanadaDaar is die dan vlog nummertje 2 van Gijs uit Canada!

Posted by NextDestination on vrijdag 18 december 2015

 

Bron:

Gijs en Vincent gingen voor De TelegraafWepowderHigh Life Plus magazine naar Alberta. Onderzoeken of een winterbestendige camper via Travelhome het ideale vervoersmiddel voor een wintersport is of niet.

Tags:

  • Gijs Hardeman

    Co founder

    Een nieuwsgierige, creatieve, energieke avonturier. Altijd op zoek naar nieuwe plekken om te surfen, kajakken, skien, snowboarden en andere activiteiten te doen.

You May Also Like

Gejaagd door de Noorse wind

Zielsblij dat ik mijn donsjas nog snel in mijn reistas had gegooid. 10 graden ...

Een privé skilift in een verlaten skigebied

Kleine gebieden hebben een groot voordeel. Er zijn vaak weinig mensen. Kleine gebieden die ...

Droomkastelen: Zwitserland

Zwitserland: het land van de machtige bergen, groene alpenweiden, ongerepte natuur en frisse lucht. ...