Top 5 Zarautz

Inkopen doen bij de Merkatua, de overdekte markt in het centrum van het dorpje. Vers, verser, verst, lekker en leuk.

Zarautz_Spanje4
De slager op de Merkatua

Boek een surfles bij Axi Munain. Deze kleine man surft zelf soms golfen van 33 meter, maar leert jou graag de eerste stapjes van het surfen. Ook kan de gevorderde surfer hier terecht voor een meer specialistische les. Of leer surfen of je skills verbeteren, nieuwe mensen en de omgeving kennen, met een tof feestje op zijn tijd bij ‘Good People Surf’. De staff bestaat uit nationale en internationale ‘locals’ die de omgeving en breaks op hun duimpje kennen.

Zarautz_Spanje15
Surfles bij Axi Munain.

Breng een bezoek aan Getaria, het vissersdorp iets ten noorden van Zarautz. Minder chique, maar charmant, authentiek en stoer. In de haven is altijd iets te zien of beleven, de binnenstad is klein en alles is te voet te doen. Neem de tijd om wat lekkers te eten, proeven, bekijken. Wat je hier als laatste verwacht maar wel heel bijzonder om te bezoeken is het Balenciaga museum. Een modern gebouw net buiten het centrum waar je kennis maakt met de ontwerpen en levensloop van deze beroemde designer. Hij opende zijn eerste modehuis in San Sebastián, maar werd geboren in Getaria. Hij werkte onder meer samen met couturiers als Cristian Dior en Gucci.

Zarautz_Spanje1
Het vissersdorp Getaria

Eet, drink en flaneer langs de straatjes, de steegjes en de pleintjes. Vergeet koken op je gasstel, sla de strandtenten over, maar duik achter de OLA reclameborden voor echt voedsel. Daar is in Spanje genoeg van te vinden.

pinxtos
Pintxos met olijf en ansjovis

Ga langs bij een Txakoli proeverij. De lokale sprankelende, jonge witte wijn vind je op tal van wijngaarden rondom Zarautz en Getary. In Getary zit de overkoepelende organisatie van Txakoli-makers en hier vind je de beste adressen voor proeverijen, restaurants en winkels: Getaria Kotxakolina

portada-casa-basarte-cata
Een glas Txakoli en de Hondarribi Zuri druif

Tags:

  • NextDestination.nl is er voor de sportieve reiziger, de avontuurlijke cityhopper en de nieuwsgierige vakantieganger. Wij gaan voor jou op zoek naar te gekke plekken, ontmoeten de leukste locals vol prachtige verhalen en geven je verrassende tips. Soms luxe, soms budget, maar altijd op onze eigen manier. Om je te helpen bij die ene vraag: What’s your NextDestination?

You May Also Like

Reykjavík in één dag: dat is te doen!

IJsland is een heel groot land met heel weinig inwoners en van die 330.000 ...

Dromen komen uit in Toscane

Op 5 jarige leeftijd kreeg ik van mijn vader een echt houten autostuur. Uren ...

Treeruns, eerste poedervelden en lange pistes

Banff is voor vele wintersportliefhebbers een droombestemming. De skigebieden Sunshine en Lake Louise zijn ...