Top 5 Scheveningen

Surfen

scheveningen3.jpg

Scheveningen heeft voor zo’n klein dorp een grote surfgemeenschap (en veel scholen en shops, zie hieronder). Met een havenhoofd als beschutting bij zuidwesten wind en goede zandbanken rollen de golven hier net even wat beter binnen dan andere spots in Nederland. Maar dat is wel te merken op goede (en ook slechte) dagen. Drukte zijn we hier gewend aan geraakt en zo hebben we naast de meeste bekende spot ‘De Noord’ ook zo onze spots die misschien iets minder mooi lopen, maar wel minder volk trekken. Zo kennen we Pizza Point, Secrets en sinds een kottertje er strandde ook Shipwrecks. Beetje tongue-in-cheek, maar een geheim is een geheim, dus naast de namen verklap ik natuurlijk niets..

Cultuur en kunst

Appeltheater Den Haag © 2015 Leo van Velzen
Appeltheater Den Haag © 2015 Leo van Velzen

Toneelvoorstellingen bij het Appeltheater staan zowat garant voor een belevenis; niet alleen spelers maar decor en publiek vormen een belangrijk ingrediënt in elke voorstelling. Het theater zelf was vroeger de remise van de paardentram. www.toneelgroepdeappel.nl

Zowel kinderen als volwassenen vermaken zich dagelijks op de boulevard met de levensgrote sculpturen van Amerikaanse beeldhouwer Tom Otterness. Ze maken deel uit van het daarachter liggende museum Beelden aan Zee, in tegenstelling tot de beelden op de boulevard die er permanent staan, heeft het museum wisselende tentoonstellingen..

Kleinschaliger maar zeker zo sympathiek is het bronsgieterij en atelier de Paardenstal in een kleine zijstraat van de Keizerstraat, www.depaardenstal.nl.

Skaten

nieuwe boulevard is longboard en skate paradijs

De nieuwe boulevard is één lang skate en longboard paradijs: glad, glooiend en breed. Lekker over de boulevard leren skaten? Dreams Skateboard les neemt je mee en leert je de beste tricks op een veilige manier.

Kids

Trashurehunt
Trashurehunt

Schatten zoeken op het strand en omgeving en meteen je kids bewust maken waar echte trash thuishoort, onder bezielende leiding van Ralph Indreams, Trashure Hunt.

Surfboard shapen

Ollywood

Je eigen board laten shapen, of helemaal zelf shapen met hulp, skills en apparatuur van de vakman, je hoeft er echt niet voor naar Californië. Prachtige houten boards vind (of maak) je bij Ollywood, www.ollywoodsurfboards.com.

JY surf shaped zijn boards op een zo’n duurzaam mogelijke manier, ook hier kun je terecht voor het maken van je eigen board, www.jysurf.com

Lees alles over de bestemming Scheveningen

Tags:

  • Met haar favoriete bagage (surfboard, laptop en camera) is Alexandra vooral langs de kust te vinden in haar camper. Ze gaat liever op één plek de diepte in dan heel veel spots af te vinken. Soms waagt ze een uitstapje het binnenland in en kan een stad haar boeien. Maar meer nog dan plekken en feiten zijn het de mensen die ze ontmoet die de inspiratie voor een verhaal vormen.

You May Also Like

Sonntag-Stein: nostalgisch huiskamergebied

Sonntag-Stein is een piepklein gebied in het Vorarlberg. Met slechts 7km piste het kleinste gebiedje ...

Uit eten op Texel

Dat je op Texel lekker eten kan vinden op een fietsrondje over het eiland ...

Mkulumadzi Lodge Malawi

Op ongeveer tien kilometer rijden vanaf de ingang van het Majete National Park in ...