Top 5: Afrika’s aantrekkingskrachten

1. Big 5 & co

01 Dieren 1

De Big 5, leeuw, olifant, buffel, luipaard en neushoorn, maar ook de talloze antilopensoorten, vogels, krokodillen, nijlpaarden en apen verdienen een lintje. Zij vormen wat mij betreft de grootste aantrekkingskracht voor Afrika als vakantie- en reisbestemming. In Zuid-Afrika hadden wij in Tala Game Reserve en tijdens de Rovos Rail treinreis very close encounters met giraffen en olifanten.

2. Sundowners bij een sundowner

02 sundown

Als de gele klomp achter de zee of savanne zakt dan gaan bij iedereen de rillingen op de rug staan. Gelukkig heb je in Afrika vaak een heerlijke sundowner (cool drankje) in je hand om optimaal te kunnen genieten van dit magische spektakel. Elke dag weer zo tussen zes en zeven uur ‘s avonds. Bijvoorbeeld in Livingstone in Zambia, bij Jeffreys Bay of in de Drakensbergen in Zuid-Afrika. De zonsopgang is trouwens ook een plaatje, alleen moet je daarvoor vaak al voor vijf uur voor opstaan.

3. Big Baobab & Flat top Acasia’s

03-baobab

De bomen in Afrika kunnen adembenemend mooi zijn. zeker als de zon er vlak achter staat. En mijn persoonlijke favorieten zijn dan wel de markante flat top Acasia’s en de gigantische Baobab bomen. Wat een reuzen. In Gambia hebben lokale schilders deze boom omgedoopt tot reclamezuil.

4. Smiles

04 De mensen 1

Afrikaanse mensen zijn (zoals op de meeste plekken op aarde) bijzonder vriendelijk. Hoe verder weg van het massa toerisme hoe beter. Mijn beste ervaring met locals vonden we in Southbroom, waar we een Maiden Ceremony mochten bijwonen. Elk jaar gaan alle meisjes uit de Tribe langs bij de Chief. Ze vieren dat ze nog maagd en dus meisje zijn. Iedereen uit de omgeving rukt uit om mee te vieren sommige toeristen zijn gelukkig om deze pure naaktheid te aanschouwen.

5. De Drakensbergen

05 drakensbergen 1

De Zoeloe’s noemen de Drakensbergen uKhahlamba en dat betekent “Barrierre van speren”. Gigantische tafelbergen en stijle wanden typeren dit schitterende natuurfenomeen. Je kan er geweldig wandelen zoals wij al eens beschreven. Pas wel een beetje op de slangen en neem voldoende drinkwater mee.

Tags:

  • Gijs

    Co founder

    Een nieuwsgierige, creatieve, energieke avonturier. Altijd op zoek naar nieuwe plekken om te surfen, kajakken, skien, snowboarden en andere activiteiten te doen.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Nambiti Private Game Reserve Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is dé bestemming voor safari’s volgens velen. Kruger natuurlijk voorop, maar parken als ...

Eten bij The Horse Shoe Lusaka

In veel Afrikaanse landen overheersen de (voornamelijk Zuid-Afrikaanse) fastfoodketens. Ook in het Zambiaanse Lusaka ...