Site pictogram

Top 3 ervaringen van onze Rovos Rail treinreis

1: Safari in Nambiti Game Reserve 

Dit Game Reserve is volledig opgetrokken uit oud-boerenland. In tien jaar tijd hebben de wilde dieren weer een thuis gevonden. Tijdens jouw Rovos Rail tocht tussen Durban en Pretoria maak je hier een paar uur durende safaritocht in een Jeep. Met een beetje mazzel zie je de big 5, kudu’s, impala’s & zebra’s. Lees ook ons hele verslag over ons bezoek aan dit unieke Wild Life park in Zuid-Afrika.

Vertrek van Rovos naar Nambiti Game Reserve
Tijdens een bezoek aan Nambiti kregen we van heel dichtbij bezoek van een olifant.

2: Slapen in je eigen hut en eten in de dining cabin

De sleeping coaches zijn magnifiek. Een tweepersoonsbed met eigen badkamer. En dat in een trein. Je kunt kiezen voor een Pullman Suite (klein), Deluxe Suite (middel) en de Royal suite (groot), afhankelijk van je wensen en financiële mogelijkheden. Elke hut heeft in ieder geval een tweepersoons bed en eigen badkamer. Na elk diner heeft de staff je bed weer volledig feestelijk opgemaakt. Op de kamer zit ook een minibar dus je kan er voor kiezen om de gehele reis tussen Durban en Pretoria in je cabin te blijven. In de dining cabin is het bijzonder dineren. Elke dag een driegangenlunch en driegangendiner. het hele rijtuig is van hout en alles in de stijl van vroeger. Een genot voor oog en smaakpapillen (want het eten is ook helemaal niks mis mee).  

Onze hut ziet er weer perfect uit nadat we hebben gegeten.
Dineren en lunchen doe je in deze Dining Carriage
Het hoofdgerecht van vandaag. Heerlijk

3: Rovos Rail Station in Pretoria 

De aankomst of het vertrek op het Rovos Rail Station is magnifiek. Tijdens de reizen van Rovos Rail wordt er niet meer gereden met oude stoomlocomotieven, dit is simpelweg niet meer te doen naar huidige regels, maar op dit station staan er nog genoeg om te bewonderen. Tientallen stoomlocomotieven, tal van wagons. Een grote hal waar wordt gewerkt aan alle toestellen. Een klein museum en mooi aankomst- en vertrekperron. Absoluut de moeite waard om even rond te kijken voordat je aan boord stapt. En met een beetje mazzel loop je Rohan Vos tegen het lijf, de eigenaar, die nooit te beroerd is om op de foto te gaan. 

Terug in de tijd op het Rovos Rail station in Pretoria
Op de foto met Rohan Vos
Eén van de Rovos Rail stoomlocomotieven

 

Extra info over Rovos Rail

Rovos Rail heeft verschillende routes die je allemaal kunt bekijken op www.rovos.com Wij rolden mee op de driedaagse route Durban-Pretoria waarop je achtereenvolgens de Ardmore Ceramics Gallery bezoekt, een safari doet in Nambiti Game Park en kunt kiezen uit een tweede safari of een geschiedenisles over de Slag bij Spionkop. De treinen hebben maximaal 22 wagons en 72 passagiers. De bekendste en langste route die Rovos Rail verzorgt is Kaapstad-Dar Es Salaam. 22 dagen treinen door Zuid-Afrika, Botswana, Zimbabwe, Zambia en Tanzania. Zie op de kaart hieronder de route die wij deden.

 

 

Next: Fietskar getest: Thule Chariot Cougar
Mobiele versie afsluiten