Voor zijn volgende vakantie stapt hij met zijn gezin in de auto naar Frankrijk of Italië. Misschien wat burgerlijk voor Tim Akkerman, de ex-zanger en componist van Di-rect die overal in de wereld rondreisde “behalve op het zuidelijk halfrond”. Tim vertelt over zijn mooiste reizen, zijn slechtste ervaringen en het souvenir dat hem bijna failliet maakte.

“Don’t need to know what my heart’s taking me into. It’s not the distance that makes you think you’re close. Learn to survive, even if your heart’s still broken. Dance with me and catch the sun.”, Catch the sun – Tim Akkerman

“Het liefst heb ik 365 dagen zomer per jaar.”

In je eentje reizen is saai. Ik ben een gezelschapsmens en ga dus graag op stap met een groep. En dan het liefst in de zomer, de winter is niets voor mij. Het liefst heb ik 365 dagen zon per jaar. Ik heb het sterrenbeeld leeuw, dus daar zal mijn liefde voor de zon wel liggen. Mijn belangrijkste item op reis is mijn telefoon, daar zit alles in. Films en natuurlijk muziek, maar ik zet hem wel op vliegtuigstand aangezien ik tijdens mijn vakantie even niet bereikbaar wil zijn!

“Bali is mijn perfecte chill plek, maar New York blijft the place to be!”

Van alle reizen heeft New York enorm veel indruk op mij gemaakt. Ik houd eigenlijk niet van drukte en had voorafgaand dus mijn bedenkingen. Maar deze stad is zo geweldig en heeft voor ieder wat te bieden. Of je er nu naartoe gaat om te feesten, shoppen of om de rijke cultuur te verkennen. Echt alles is in overvloed aanwezig. Een absolute wereldstad. Bali is heel relaxed. Een tegenpool van het westerse New York. Maar van een goed Indonesisch gerecht met een Bintang ernaast word ik heel erg blij. Gek genoeg heb ik in Indonesië juist ook de wildste herinneringen van onze Di-rect tijd. We hadden een nummer 1 hit en werden als grote sterren onthaald tijdens een korte promo tour.

Tim in New York
Tim in New York

“Roadtripping in Amerika smaakte naar meer. Evenals Zuid-Europa. Oslo kom ik niet meer terug.”

Naast reizen per vliegtuig of trein vind ik roadtripping ook geweldig. Met een busje door Amerika reizen is de way to go. Zo leer je de bevolking goed kennen, je ziet de diversiteit van het land voorbij glijden en je maakt de cultuur mee. Het heeft ook iets filmisch. Zuid-Europa trekt mij vanwege de geschiedenis. Oude dorpjes en kastelen… ik vind dat dus gaaf. Oslo had ik ook veel van verwacht, maar dat viel enorm tegen. Het is een stad met veel vieze straten en weinig leven. Maar misschien kwam ik op een verkeerd moment.

Tim in Noorwegen
Tim in Noorwegen

“Elke Ierse pub is de moeite waard om binnen te lopen en Las Vegas is ook wel leuk. Dubai kan me gestolen worden”

Verkeerde momenten heb ik in Ierland niet gehad. De muzikale wortels van Ierland vinden hun diepste gronden in de pubs en daar was ik dus veel te vinden. Elke pub in dat land is de moeite waard om binnen te lopen. Je voelt daar de muzikale historie. In Las Vegas was ik echter ook wel in mijn sas, maar dat kwam misschien wel, omdat ik geen cent hoefde te betalen, haha. Ik blijf voorlopig weg uit landen in het Midden-Oosten. Wellicht door de spanningen en oorlogen, maar ik houd ook niet van de keuken. Just not my style. En Dubai kan me gestolen worden.

“In Japan kocht ik bijna een ring van 250.000 euro”

Tijdens mijn deelname met Wie Is De Mol? in 2010 in Japan lag ik er als tweede uit. Helaas word je dan meteen teruggevlogen naar Nederland. Door tussenstops in Nagasaki en Tokyo had ik de tijd om een souvenir te kopen. Door een stomme rekenfout dacht ik een echte diamantenring te scoren voor het thuisfront. Helaas accepteerde mijn creditcard de aanschaf niet, terwijl het om een ring van 250 euro ging. Terwijl de vriendelijke winkelier mij teleurstelde en de smid de ring speciaal naar de juiste maat had gesmeed, brak het zweet me uit. Het bleek niet om 250 maar om 250.000 euro te gaan!!! Als excuus vertelde dat ik mijn vlucht moest halen en ben zo snel mogelijk de winkel uit gerend.

“Mijn NextDestination is Canada! Of Berlijn.”

Het land van de Huskies staat erg hoog op mijn verlanglijstje. De diversiteit van het Canadese landschap en de toffe muziek trekken mij enorm. Als stad staat Berlijn nog steeds op mijn verlanglijstje, want… tja het is Berlijn. Eigenlijk erg dat ik er nog niet geweest ben. Het ligt zo dichtbij. Zullen we?

Bekijk hier de clip van ‘I’m Still Alive’, de nieuwe single van Tim Akkerman.

Tags:

  • NextDestination.nl is er voor de sportieve reiziger, de avontuurlijke cityhopper en de nieuwsgierige vakantieganger. Wij gaan voor jou op zoek naar te gekke plekken, ontmoeten de leukste locals vol prachtige verhalen en geven je verrassende tips. Soms luxe, soms budget, maar altijd op onze eigen manier. Om je te helpen bij die ene vraag: What’s your NextDestination?

You May Also Like

Paklijst blokhut

Altijd hetzelfde gezeur. Je komt aan op je vakantieblokhut of huisje met fantastische uitzicht, ...

Vier seizoenen in Noorwegen

Het veranderen van de seizoenen heeft iets magisch. Elk jaargetijde ontluikt zich weer een ...

IJslandse Gletsjer & Vulkaantocht

IJsland is dé bestemming voor liefhebbers van grote en sterke machines. Bij Icelandic Mountainguides ...