Onverwoestbaar: Thule Atmos X5

Product: Thule Atmos X5-hoes voor iPhone® 6/6s

Productomschrijving thule: Waterbestendige hoes met IP68-goedkeuring zorgt ervoor dat uw telefoon bij elk avontuur wordt beschermd.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Ik ski, snowboard, kajak, surf, wandel en fiets en bij al deze activiteiten laat ik zelden mijn telefoon vallen. Mijn Iphone glijdt eerder op een luie zondagochtend uit mijn broekzak of valt te pletter bij de kassa van de supermarkt. Maar, dit komt ook omdat ik bij al die wilde activiteiten voorzorgsmaatregelen neem en extra voorzichtig ben. Met de Atmos X5-hoes van Thule gaat dat nog een stuk makkelijker, want dit is gewoon een steengoed product als je jouw telefoon goed wil beschermen tegen stof, water en valschade.

Keiharde bescherming aan de ketting

De hoes is keihard en volgens vele andere bloggers en vloggers online werkt de schermbeveiliging ook erg goed (heb ik zelf niet durven testen…). Het voordeel is dat je de hoes dichtklikt met een aantal sluitingen waardoor de lucht er uitgeperst wordt via de onderkant waar de draden inkomen. Deze sluiting klik je dan als laatste dicht. De telefoon er in klikken gaat super-easy, eruit halen is iets lastiger. Hij is erg stevig, aan de grote kant, maar robuust genoeg voor alle activiteiten en ik ga er van uit dat mijn telefoon een val of plons overleeft. Een ander groot voordeel vind ik persoonlijk de mogelijkheid om een veiligheidskoortje er aan vast te maken die weer aan je jas of tas kan worden bevestigd. Zo kan ik eindelijk rustig appen in de skilift of boven water zonder bang te zijn hem te laten vallen.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Concluderend

Nadelen zijn er ook. De vingerprint herkenning doet het niet of nauwelijks en bij typen heb je wat meer geduld nodig. En een groot nadeel: bellen gaat lastiger. De telefoon zit zo goed ingepakt dat het geluid er moeilijk doorheen komt en er ontstaat een trillend geluid. Dat heb ik opgelost door mijn oortjes mee te nemen en daarmee te bellen indien nodig (ik bel toch weinig op reis en zeker op de piste of op het water). Dus voor mij is deze telefoon perfect vanwege de bescherming tijdens de reis of dag op bijvoorbeeld de piste of in Afrika waar stof alles vernietigt. In de avonden of bij niet zo extreme activiteiten zal ik echter eerder een andere hoes kiezen.

Extra product info

Je vindt de Thule Atmos X5 op de website van Thule en hij is verkrijgbaar bij verschillende winkels. Hij is er in het zwart, zwart-wit en wart-groen. De prijs ligt op ongeveer 80 euro, maar ik zag hem al liggen bij de Bever voor €49,95. Koopje voor je (veel te) dure Iphone dus.

 

NextDestination doet af en toe een equipment check. Ff kijken of het echt zo handig/leuk en gaaf is als de producenten zeggen. Bij ons geen goede referenties voor slechte producten omdat ze adverteren of het gratis weg geven. Fair en square. Ook zullen we af en toe samples weg geven als prijs. Houd daarom de NextDestination facebook page goed in de gaten.

 

Tags:

  • Gijs

    Co founder

    Een nieuwsgierige, creatieve, energieke avonturier. Altijd op zoek naar nieuwe plekken om te surfen, kajakken, skien, snowboarden en andere activiteiten te doen.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Frans Ski Chalet gehuurd? Goedkoop? Lees dan dit!

We hebben het allemaal wel een keer gedaan en sommigen doen het zelfs jaarlijks. ...

De Sint Bernard

Iedereen kent ze. Uit films, cartoons of van posters over Zwitserland. De grote Sint ...

Happy days buiten de boundary

Soms heb je gewoon heel veel geluk. In Lake Louise konden we door stom ...