The Independente Lissabon: nostalgisch en eigenwijs

Soms valt plan A in duigen, maar levert plan B mooie verrassingen op. In de voorbereiding voor een weekend Lissabon zat het hotel wat ik aanvankelijk wilde boeken vol vanwege het Rock in Rio Lisboa festival, dus moest ik op zoek naar een plan B. En het is niet de eerste keer dat dit beter uitpakte. Booking.com heeft nogal eens goeie last-minute aanbiedingen, en zo stuitte ik op The Independente.

TheIndependente5TheIndependente1TheIndependente10TheIndependente3TheIndependente2TheIndependente11TheIndependente8TheIndependente6TheIndependente9TheIndependente7TheIndependente4

Hostel en Suites, stond erachter…hmm, dat is wel elkaars tegengestelde, niet? Aangezien ik geen hostel-type ben, werd het een suite. Wat ik in eerste instantie met een korrel zout nam; in een hostel betekent dit meestal dat je gewoon een kamer voor jezelf hebt… Wat mij wel triggerde in de keuze voor dit verblijf was de inrichting: een mix van authentieke Portugese elementen en prullaria, maar dan op zo’n manier gecombineerd dat het cool en eclectisch is. En tweede trigger: het eigen restaurant El Decadente, tevens een local hotspot waar lunch, diner en -op de brakke zondag- ook brunch wordt geserveerd. Maar de grote pull factor in mijn keuze was dat het hostel is opgenomen in de Louis Vuitton city guides, en dat blijft voor een luxe-poes als ik natuurlijk niet onopgemerkt.

Vintage props tussen verdwaasde backpackers

Bij het inchecken heb je nog wel even het idee in een hostel te zijn beland (de receptioniste is wat nonchalant, er strompelt een verdwaasde backpacker de trap af…), maar zodra je de drempel over bent van het ernaast gelegen pand waar de suites zich bevinden, ben je dat alweer vergeten. Er is nog een oude 19e eeuwse- en werkende lift, er ligt een mooie zwart wit geplaveide vloer in de hal, er zijn nisjes en marmeren pilaren, en vintage props zoals oude fietsen en een fauteuil om het geheel iets huiselijker te maken. De kamer –vlak voor mijn verblijf gerenoveerd- houdt de eclectische stijl in stand: een oud bureau, lampjes gemaakt van leidingbuizen, en een badkamer met klassiek wit sanitair verscholen achter houten kastdeuren. Het eigentijdse element zit ‘m in een heerlijke rain shower waar je met gemak een uur onder blijft staan. I could not resist it!

Gebakken eitjes en halve liters Mojito

Na die lange douche is het ontbijt een aangename verrassing. Een uitgebreid buffet en met zorg bereid door een vrolijk zingende dame die ook nog met alle liefde een eitje voor je bakt. Het is Lissabon, dus grote kans dat de zon buiten ook nog schijnt en dat het warm genoeg is om je ontbijt op het dakterras te nuttigen. Dit is heerlijk wakker worden! Het uitzicht is prachtig en reikt zo ver als de Taag. Na het ontbijt is het tijd om de stad te verkennen en te shoppen. Veel winkels liggen op steenworp afstand van het hotel, aan de Praça do Principe Real.

Een flinke shopsessie maakt hongerig en niets zo fijn om je dan te vleien op een met kleurrijke Indiase stoffen beklede bank in de binnentuin van Lost In. Een fijne spot voor een gezonde lunch, maar ook voor een borrel als de avond valt.
Want borrelen, daar houden ze wel van in Lissabon. En daar is de locatie van ons hotel ook ideaal voor: The Independente zit in een statig pand aan de Rua de Sao Pedro de Alcantara, om de hoek van Barrio Alto. Je maakt een koprol en je zit aan een halve liter Mojito voor 5 euro. Niks meer aan doen!

The Independente Hostel & Suites

Rua de Sao Pedro de Alcantara 81
1250-238 Lisboa, Portugal

Klik hier voor meer informatie over Lissabon.

Tags:

  • Door haar werk als lifestylejournalist is reizen voor Karine een vast onderdeel geworden. Of ze nu een nieuw reisconcept test, wijngaarden in de Champagne bezoekt, een kookcursus in Toscane volgt of mag neerploffen op een bed in een net geopend designhotel, haar koffer staat altijd klaar.

You May Also Like

Frans Ski Chalet gehuurd? Goedkoop? Lees dan dit!

We hebben het allemaal wel een keer gedaan en sommigen doen het zelfs jaarlijks. ...

IJslandse Gletsjer & Vulkaantocht

IJsland is dé bestemming voor liefhebbers van grote en sterke machines. Bij Icelandic Mountainguides ...

Give Away Gadget: Skimuts Snowmass Colorado

NextDestination krijgt af en toe wel eens een cadeautje toegespeeld om leuk(er) te schrijven ...