Skiles is niet alleen voor kinderen

“Zonder les kom je soms gewoon niet verder.” Jürgen, onze gids gedurende twee dagen geeft voor de afwisseling ook twee uurtjes les aan mijn vriendin. Ze komt elke rode piste best naar beneden, maar zodra het steiler wordt gaan de hakken in de sneeuw en ziet het er een stuk minder soepel uit. “Ook voor een geoefende skiër kan een privéles een verademing zijn. In één à twee uurtjes leer ik je zoveel bij. Veel skiërs blijven op een bepaald niveau hangen en worden zonder les niet beter. Neem elk jaar in je eerste dagen twee uurtjes les en je gaat gegarandeerd beter skiën.” We zitten in Sonntag-Stein, een klein gebiedje van de Vorarlberg en de pistes hier zijn perfect voor een privéles, want lange en brede pistes en geen drukte. De les is intensief, maar werpt z’n vruchten af. Jürgen trekt en duwt aan de houding van zijn leerlinge en beetje bij beetje gaat het steeds soepeler de berg af. De hakken ontlasten en zelfs de rode pistes glijdt ze nu met vertrouwen naar beneden. Volgend jaar zeker weer een lesje!

Ook les van Jürgen? Bel hem: +436642250231 of mail hem op juergen.burtscher@aon.at

Tags:

  • Gijs

    Co founder

    Een nieuwsgierige, creatieve, energieke avonturier. Altijd op zoek naar nieuwe plekken om te surfen, kajakken, skien, snowboarden en andere activiteiten te doen.

You May Also Like

Texels bier: niet alleen voor eilanders

Als je naar Texel gaat, vergeet dan Heineken, Grolsch en Brand. Op Texel drink ...

Diepe sneeuw rondom de Sonnenkopf

Het heeft al een tijdje niet gesneeuwd en daarom is er weinig poedersneeuw. Gisteren ...

Golden Circle IJsland

IJslands meest bekende toeristische rondje is de Golden Circle. De waterval Gullfoss, het National Park Þingvellir en de geothermal ...