Vandaag is de eerste dag van mijn mountainbike-avontuur over de Via de la Plata, de duizenden jaren oude route naar het noorden, die ook een aftakking naar Santiago de Compostella kent. Mijn doel: een routebeschrijving voor fietsers en MTB’ers maken. Voor Pelgrimroutes.nl om precies te zijn, een reisorganisatie die gespecialiseerd is in historische routes. Dit keer begin ik helemaal aan het begin van de historische Via de la Plata, in de Andalusische stad Sevilla. Het eindpunt zal Cáceres zijn, een provinciehoofdplaats in het hart van Extremadura met Romeinse wortels en een prachtige middeleeuwse binnenstad.

_K2A0401_cr~2_K2A0523_cr~2_K2A1200_cr_K2A0947_cr

De slordige 650 kilometers die verder volgen naar het Noorden, heb ik vorig jaar al weggetrapt. Daar ontmoette ik op de allerlaatste dag, de dag dus dat ik einddoel Santiago de Compostella zou bereiken, een andere mountainbiker; Andreas. Tot op de dag van vandaag een nieuwe fietsmaat. Ik ben benieuwd wie ik dit jaar zal treffen op deze Camino. Want ja, de Via de la Plata, een historische route die voor handel en het verplaatsen van legereenheden werd gebruikt, is tegenwoordig een pelgrimsroute, waar mensen eens lekker gaan lopen (of fietsen) nadenken over het leven in het algemeen, en dat van henzelf in het bijzonder. Vaak doen ze dat alleen. Maar het is natuurlijk best leuk om eens een lotgenoot te ontmoeten! En alweer genoeg gekkigheid meegemaakt. Zoals een ruiter die bijna de bar in loopt. Kan natuurlijk alleen in het stoere binnenland van Spanje!

Tags:

  • Is fulltime reisjournalist-fotograaf voor outdoorbladen en reisorganisaties, begeleidt fotoreizen en geeft lezingen. Van huis uit bioloog. Woonde twee jaar in de outback van Namibië waar hij een safari camp opbouwde aan de Fish River Canyon.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Laat je leiden door de zonnewijzer

De wintersport omvat niet alleen skiën. Sterker nog: voor veel wintersporters beslaat het sportieve ...

Na sneeuw komt zonneschijn!

Al een paar weken, wat zeg ik, maanden, klaagt men over dat de Alpen ...

Destination Unknown

Ik loop de hotelkamer in, gooi mijn tas op het bed en mijn jas ...