Op de deur hangt een A4-tje met daarop alle slangen die tussen de rotsen van de Sevilla Trail te vinden zijn. Het Zuid-Afrikaanse gebergte huist adders, dodelijke cobra’s en de boomslang. Wij komen voor een wandeling door de Cederberg langs de rotstekeningen van de San die ook op verschillende plekken in diezelfde rotsen te zien zijn…

De rotstekeningen zijn van de San, de bushmen, die hier eeuwen geleden woonden, nog voordat de Europeanen kwamen. De San was een nomadenvolk dat meereisde met de trek van de dieren, hun voornaamste voedselbron. Deze jagers/verzamelaars lieten in rood, zwart en geel tal van rotstekeningen achter waarop ze voornamelijk rituelen beschreven. Bij de Seville Rock Art Trail bezoeken we negen van deze plekken in een wandeling van drie uur. Aan het einde staat een koud drankje klaar bij de Traveller’s Rest farm. Geen van die gevaarlijke slangen kwamen we tegen…

Pannenkoeken op een braaivuur
Na de Rock Art Trail gaan we terug naar onze camping. Net als op de Cape Peninsula slapen we in accommodaties van Cape Nature. Camping Kliphuis dit keer. Ik ben er achter gekomen dat dit een bijzonder goede deal is, want de prijzen zijn vaak goedkoper dan een lodge of Bed & Breakfast en je slaapt op de mooiste plekken in het land. Vaak midden in de natuur. Wij hebben dit keer een huisje helemaal aan de rand, tussen bos en rots. Met een braaiplaats voor een kampvuur en braai (BBQ). In het huisje is ook een gasfornuis, maar we besluiten zelfs de pannenkoeken op dit vuur te gaan maken. Not a bad idea!


Chillen in het ruige landschap
Ook hier zullen tal van slangen te vinden zijn, maar het is winter en dus te koud voor de glibberige beesten. Jammer vind ik aan de ene kant (het zijn prachtige beesten), maar ook wel prima, aangezien we met kleine kinderen reizen. Die kunnen nu lekker spelen op onze meegebrachte Lamzac (een soort opblaaskussen). Ik kijk zelf verlekkerd naar de rotspartijen achter ons huisje. Perfect voor klimmen en boulderen. We hebben geen spullen hiervoor bij ons, dus ik zoek een makkelijke route om toch even op een mooi uitzichtpunt te komen.


How to get around & where to stay
Zuid-Afrika en de Cederberg:
Check onze website voor verhalen over Zuid-Afrika (dat zijn er veel). De officiële website van het Zuid-Afrikaanse toerismebureau vind je hier. De Cederberg valt onder Cape West Coast en hun website vind je hier.
Auto:
Wij kozen voor een all-inclusive huurauto via Sunny Cars. Bij Sunny ben je 100% verzekerd en je hebt gegarandeerd geen kosten achteraf.
De accommodatie:
Wij sliepen in een huisje op Kliphuis, een camping van Cape Nature. Via deze website kun je boekingen doen. Het zijn self-catered huisjes en de dichtsbijzijnde winkel is op twintig minuten rijden in Clanwilliam. Neem dus alles mee dat je nodig hebt.
Sevilla Rock art:
De Sevila Rock Art is vernoemd naar het dorpje Sevilla in de Cederberg. De Trail ligt op privéland dus je betaalt een beetje entree om er op te mogen. In ruil daarvoor zijn de beste tekeningen goed aangegeven en voor 100 Rand koop je nog een informatieboekje waar alles in staat wat je moet weten over de tekeningen. Meer info vind je via deze link.

De rugdrager
Wij hebben onze kids tijdens deze reis veelvuldig op de rug. Hiervoor gebruiken we een rugdrager van Thule: de Sapling Elite. Deze kregen we mee om te testen en dat bevalt tot dusver bijzonder goed.
Gijs’ Blogsafari
Gijs maakt momenteel met Rian en hun twee jongens Raf en Finne een rondreis langs Zuid-Afrika, Zimbabwe, Zambia, Mozambique en Swaziland. Tijdens deze reis houdt hij je via zijn blogsafari op de hoogte.

Show Comments