Robuust en Rollend: de Vango infinite 100

Veel op reis zijn betekent veel in en uitpakken. Drie dagen hier, zes dagen daar. Vliegen naar Costa Rica of surfen in Portugal. Een handige tas is hiervoor erg prettig. En het liefst iets op wielen. In mijn geval is een stevige tas ook een must, want erg zuinig ben ik (en het bagagepersoneel wereldwijd) nooit met koffers en tassen. Van Vango kreeg ik de Vango Infinite 100 om uit te proberen. Hij ging intussen mee op een trip naar Oostenrijk, Costa Rica, Duitsland en Madeira. Voldoende kilometers gemaakt dus met deze robuust en rollende tas die nu bij mijn vaste outfit hoort.

vangotas1

Het model

Sporttas op wielen met een stevige bodem. De handle komt een klein stukje uit de tas, maar omdat de tas lang is (77 Cm) is dat ruim voldoende. De tas is gemaakt van environmentally certified PVC materiaal waar de meeste Duffels ook van zijn gemaakt dus hij kan tegen een stootje. Hij is sowieso lekker stevig en behoudt zijn vorm door de harde bodem. Er gaat honderd liter in en dat is vooralsnog voldoende geweest.

Voordelen

De wielen zijn erg stevig en daar heb ik nog geen enkel probleem mee gehad, De Vango Infinite 100 voelt erg solide! Ook is het handig dat de tas in twee delen gedeeld kan worden. Mijn kleren gaan onderin, al het losse spul in het bovenvak. Het bovenvak heeft ook een aparte ‘deksel’, wat erg fijn is. Twee grote zijvakken in het bovenvak, die ook nog eens dat gehele vak kunnen vullen is wat veel van het goede, maar één zo’n vak heb ik toch al vaak gebruikt voor jassen en truien. Zeker handig als alle ritsen en gespen al dicht zijn en je er een jas of trui bij wil proppen. De onderkant van de tas is hard als een koffer en zo kan hij daar dus ook wat klappen opvangen. Breekbare spullen gaan dus onderin, tussen de kleren. De ritsen zijn “Kissing Zips” en dus makkelijk op slot te doen met een klein slotje.

vangotas100

Nadelen

Een nadeel dat bijna niet te voorkomen is met robuuste tassen is het gewicht. Hij is best zwaar, maar dat komt vooral niet uit als ik veel spullen mee moet nemen voor activiteiten of fotograferen. Wandelschoenen, een statief, een paar wetsuits. Dan scheelt het stiekem toch wel of je 2 of 4 kilo aan tasgewicht hebt. Verder hadden er van mij best iets minder clips op gekund. Het lijkt nu wel of je alles kan vastklikken en dat was misschien niet nodig geweest. Doordat er twee vakken zijn heb je ook twee slotjes nodig om hem op slot te doen. Dat is niet te voorkomen, maar niet altijd even handig.

Specs:

Gewicht: 4.38kg
Afmetingen: L77cm x B37 x H36
Volume: 100 liter
Kleur: alleen in zwart verkrijgbaar

Check de website van Vango

Tags:

  • Gijs Hardeman

    Co founder

    Een nieuwsgierige, creatieve, energieke avonturier. Altijd op zoek naar nieuwe plekken om te surfen, kajakken, skien, snowboarden en andere activiteiten te doen.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Weinig zicht, bakken plezier en de klapper van de week

Wit, witter witst. Zo kan deze dag worden omschreven. De gehele dag raasden we ...

Texels bier: niet alleen voor eilanders

Als je naar Texel gaat, vergeet dan Heineken, Grolsch en Brand. Op Texel drink ...

Israeli chic in Mamilla Hotel

Aan de rand van de Oude Stad van Jeruzalem ligt sinds 2010 het Mamilla ...