Phang Nga Thailand: actie of zen?

Tijdens een vakantie in Thailand kun je twee kanten op: het avontuur opzoeken of je laven in ultieme ontspanning. A bit if both worlds kan natuurlijk ook. Zo ondervond Karine tijdens haar verblijf in Phang Nga.

no images were found

Slangenslingers

Een activiteit die vrij populair is in Phang Nga, is bamboo raften bij de Wang Kiang Khoo waterval. Ik verwarde het met wildwater-raften en probeerde er eerst nog onder uit te komen want ik ben verre van een thrillseeker. Totdat bleek dat je op een met bamboestokken vervaardigd vlot over een rustig kabbelende rivier wordt gevoerd. Een beetje verkoeling in het water was bovendien ook geen verkeerd idee in de klamme hitte. Dus daar gingen we. Inclusief stuurman die middels een lange stok het vlot de goede kant op leidde. Met diezelfde stok pookte hij een aantal keren in de overhangende takken een paar meter boven ons hoofd met de mededeling: ‘Look, sleeping snakes’. Wat?! Als een soort slingers hingen slangen in de bomen, en laat ik nou net geen fan zijn van dit gedierte…(doe mij maar een schilpad of schuwe leguaan). Het zal de vermoeidheid wel zijn geweest waardoor ik relatief rustig bleef in de wetenschap van slangen boven mijn hoofd. Het drong iets later tot me door toen onze gids de volgende dag vroeg ‘of we ook zo’n slang met van die gele ringen hadden gezien? Die zijn namelijk giftig’. Enfin, ze vallen niet zomaar uit de boom dus je kunt met een gerust hart gaan bamboo raften. Ik raad het je zelfs aan.

Lees hier de volledige Destination Guide over dit deel van Thailand 

no images were found

Gemasseerd worden in een pyjama

Van massages heb ik vaker mogen genieten. Doorgaans lig je half naakt op een massagetafel en wordt je ingesmeerd met al dan niet aromatische oliën. Negen van de tien keer val ik er bijna van in slaap. Niets van dat alles toen ik een traditionele Thaise massage kreeg in het La Flora Resort in Khao Lak. Tot mijn verbazing kreeg ik een pyjama aan. Deze traditionele massage heeft namelijk niets te maken met aromatherapie en dergelijke (die bieden ze hier overigens ook allemaal aan), maar is ‘een anti-stress behandeling voor een betere bloedsomloop en een algeheel gevoel van welzijn’, las ik er nogmaals in de folder op na. Het is een bindweefselmassage waarbij ze gebruik maken van stretching en drukpunt-technieken. Je kiest van tevoren voor hoe ‘krachtig’ de masseuse druk op je mag uitoefenen. Ik koos voor medium -de veilige middenweg- maar kan zeggen dat het er al redelijk pittig aan toe ging (de al bijna verdwenen spierpijn die ik had overgehouden aan een van de inentingen kwam spontaan weer terug). Een prima alternatief voor mensen die niet van glibberige olie-toestanden houden maar wel van ‘wakkere’ spieren en ontroeste gewrichten. En heus, ontspannen doe je ook. Je hebt immers een pyjama aan.

Voor meer informatie over deze bestemmingen: amazingthailand.nl of www.tourismthailand.org

Tags:

  • Door haar werk als lifestylejournalist is reizen voor Karine een vast onderdeel geworden. Of ze nu een nieuw reisconcept test, wijngaarden in de Champagne bezoekt, een kookcursus in Toscane volgt of mag neerploffen op een bed in een net geopend designhotel, haar koffer staat altijd klaar.

You May Also Like

In een dag op en neer naar Bulgarije voor een potje boarden

Corendon biedt vanaf december 2015 wintersportvakanties aan naar de Bulgaarse skigebieden  en Pamporovo. Als ...

Aprildag in Gstaad

In het logo van Gstaad zit een zon verstopt. Of het is een bloemetje ...

Uit eten op Texel

Dat je op Texel lekker eten kan vinden op een fietsrondje over het eiland ...