Peak Walk bij Glacier 3000

Honderdzeven meter lang is-ie. En op drieduizend meter hoogte. De enige hangbrug ter wereld tussen twee bergtoppen. De Peak Walk op Glacier 3000 van Les Diablerets is een schitterende activiteit op hoog niveau.

PeakWalk5PeakWalk1PeakWalk6PeakWalk7PeakWalk2PeakWalk8PeakWalk4PeakWalk3

De hoogte merken we direct als we uit de gondel stappen. We moeten even op adem komen. De hitte merken we ook direct en de eerste extra laag gaat meteen in de tas. En ook al is die hitte lekker, het is ook eind januari. Het zou nu koud, heel koud moeten zijn. Het voelt aan als zomer. Gelukkig is er de afgelopen weken achterlijk veel sneeuw gevallen en is er zat te skiën in de regio Berner Oberland. Maar voordat we over de gletsjer glijden klimmen we door het gebouw van de gondel omhoog, naar de Peak Walk.

En weer komen we wat adem tekort, het uitzicht is namelijk adembenemend. Helemaal op een dag als deze. Strakblauw en tientallen kilometers zicht. De Alpen laten zich van hun mooiste kant zien. Want wanneer kun je in één draai om je as de Eiger, Mönch, Jungfrau, Mont Blanc én Matterhorn zien? Niet vaak. De hangbrug is smal en stevig, maar het hele jaar open. Alleen bij heel slecht weer kan hij wel eens dicht gaan. Aan beide zijden kun je een klein rondje lopen. Er staan telescopen waardoor je de bergtoppen kunt bekijken en in je scherm valt te lezen welke je op dat moment ziet.

Meer info over de peak walk?

Check de website van Glacier 3000 of de website van Les Diablerets.

Tags:

  • Gijs

    Co founder

    Een nieuwsgierige, creatieve, energieke avonturier. Altijd op zoek naar nieuwe plekken om te surfen, kajakken, skien, snowboarden en andere activiteiten te doen.

You May Also Like

Dromen komen uit in Toscane

Op 5 jarige leeftijd kreeg ik van mijn vader een echt houten autostuur. Uren ...

Frans Ski Chalet gehuurd? Goedkoop? Lees dan dit!

We hebben het allemaal wel een keer gedaan en sommigen doen het zelfs jaarlijks. ...