Altijd hetzelfde gezeur. Je komt aan op je vakantieblokhut of huisje met fantastische uitzicht, eigen keuken en ver weg van de bewoonde wereld (inclusief supermarkt). So far so good, maar dan kom je langzaamaan achter dat er een heleboel kleine dingen niet zijn die je thuis altijd voorradig hebt.

Want je wil na de lange reis eigenlijk eerst op de bank ploffen met een kopje koffie of thee. Er staat een waterkoker en koffiezetapparaat, maar er zijn geen filters, koffie en theezakjes. Laat staan suiker of koffiemelkcupjes. Op de wc ligt geen wc papier en . Je moet dus eerst naar de supermarkt in het dorp waar veel niet is, sommige dingen reteduur en een aantal Hollandse attributen niet aanwezig. In de avond bij het koken kom je er achter dat de aansteker het niet doet, alle koksmessen bot zijn, de kurkentrekker doorgedraaid is en je bent vergeten peper en zout te halen, of nog beter, zo’n cheesy molen met meerdere kruiden. Je hebt wel olijfolie gekocht, maar je moest meteen een liter halen en dan was een klein flesje olijfolie wel handig geweest. En na het eten kom je erachter dat er wel een vaatwasser in het huisje is, maar geen afwasmachinetabletten. In de avond wilde je de open haard aansteken, maar nergens brandhout te vinden, ook niet aan de buitenkant van het huis. Kaarsen heb je ook niet bij je en die twee over gebleven waxinelichtjes maken nou ook niet het verschil. Bij het ontbijt is het toch wel fijn om een kaasschaaf te hebben en dat lekkere stokbrood is niet te snijden zonder fatsoenlijk broodmes.

Download hier de lijst

  • NextDestination.nl is er voor de sportieve reiziger, de avontuurlijke cityhopper en de nieuwsgierige vakantieganger. Wij gaan voor jou op zoek naar te gekke plekken, ontmoeten de leukste locals vol prachtige verhalen en geven je verrassende tips. Soms luxe, soms budget, maar altijd op onze eigen manier. Om je te helpen bij die ene vraag: What’s your NextDestination?

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Happy days buiten de boundary

Soms heb je gewoon heel veel geluk. In Lake Louise konden we door stom ...

Van een Landrover als skilift tot een eigen skifederatie

De eerste skiërs in Lesotho waren pioniers, echte liefhebbers van de sport, die er ...

De beste koffie van Durban

Durban heeft een gigantisch lange boulevard langs het strand. Sinds het WK voetbal in ...