Op de bonnefooi met 4 kinderen

Veel mensen zijn een gestresst als ze reizen. Alles is anders, je maag verdraagt het eten niet, je spreekt de taal niet en als het even tegenzit (of meezit) kun je hem niet eens lezen! Ouders met hun kinderen zijn vaak nog veel erger, want voor je kinderen wil je goed zorgen. Die zenuwen zijn niet echt nodig. Wij hebben 4 kinderen (16, 14, 11 en 3). Met de drie oudsten ben ik al naar de Filipijnen en Thailand geweest. Nu ben ik in mijn eentje met de vier koters naar Bordeaux gevlogen om door te reizen naar Baskenland.

Tim_Bonnefooi1Tim_Bonnefooi4Tim_Bonnefooi2

Het is zo grappig om andere ouders te zien kijken als ik in mijn eentje op Schiphol loop met vier kinderen. Zo’n weerwar van kinderen is leuk om te zien, maar vaak zie je ook ogen als schoteltjes, zeker van andere ouders. Je hoort ze denken: “die gast is gek! In zijn eentje met 4 kinderen. Wij kunnen met z’n tweeën die ene kleine al niet aan!”. Volgepakt met speelgoed en zoethoudertjes zien ze ons met enkel handbagage reizen.

Travel light

Die zoethoudertjes werken niet heb ik gemerkt. Ik heb de kinderen verteld dat, ook al gaan we bijna drie weken weg, ze alleen handbagage mogen meenemen. Mijn twee dochters (14 en 11) spurtelden een beetje tegen. “Papa, hoe kan ik nou genoeg outfitjes meenemen als ik maar een klein koffertje mag meenemen?!” En, “wat zeg je nou? Moet ik ook luiers voor die kleine meenemen?” Ze hebben af en toe een beetje moeite met hun hippie papa. Maar ik denk dat het gezond is om ze eventjes uit de veilige Amsterdamse comfort zone te trekken. Licht reizen is heel erg slim. Je moet je eigen spullen kunnen dragen! (Dit geldt nog niet helemaal voor de 3 jarige hoor.) Laat het speelgoed thuis en zie hoe je kinderen zelf leren spelen. Oh ja, boeken gaan wel altijd mee, en de iPhone ook natuurlijk :).

Op de bonnefooi

Meestal als we reizen hebben we het niet volgepland. Het tegenovergestelde zelfs. Ik boek voor de eerste drie nachten een Airbnbtje om daarna samen met de kinderen te kijken wat we vervolgens gaan doen. Het leuke is dat als je (alleen of niet) met je kids op vakantie gaat en ze weten dat je het allemaal niet zo volgepland hebt, ze je gaan helpen. Ik heb gisteren met mijn dochter van 14 de volgende stap in de reis gezet: San Sebastian in Spanje! En met haar hulp hebben we een prachtig airbnbtje geregeld. Ik ben dankbaar vanuit het hart. Mijn dochter weet nu al wat reizen inhoudt, en de onzekerheid die met reizen gepaard gaat. Daarnaast weet ze hoe ze een airbnb moet boeken. En ze voelt zich goed omdat ze mij geholpen heeft. Haar woorden zullen misschien zijn: “Papa heeft gewoon af en toe een beetje hulp nodig”.

Dankbaar zijn

Ik ben dankbaar voor die leuke kids die we op de wereld hebben gezet. De kinderen zijn dankbaar omdat ze in hun korte leven al op heel veel plaatsen zijn geweest. Japan, Brazilië, Argentinië, Mexico, Hong Kong, Thailand, de Filipijnen en iets van 20 steden en stranden binnen Europa. Ze vinden het heerlijk om 12 uur in een vliegtuig te zitten (klinkt raar maar is echt waar), ze zijn bekend met onbekende plaatsen en niet te vergeten: ze pikken overal wat van de taal en de cultuur op. Hier in San Sebastian vragen ze me hoe ze iets in het Spaans zeggen en gaan dan zelf bestellen. Reizen is het enige wat je koopt met geld dat je ook daadwerkelijk rijker maakt. Zij zijn daarmee opgevoed. Alleen maar omdat we op de bonnefooi reizen. They love it, I love it!

Bron:

Tim van der Vliet heeft 13 jaar gehandeld op de financiële markten en is getrouwd met een Japanse met wie hij 4 kinderen heeft. Geïnspireerd door Japan, de stad Amsterdam en door zijn beursleven (ja dat kan;)) heeft hij een erg praktische kijk op spiritualiteit ontwikkeld die hij ‘Zen from Amsterdam‘ noemt.
Tim is een Nederlandse Hay House auteur en de schrijver van Spiritual Awakening (the easy way). De Nederlandse versie heet Open je Ogen, spiritueel ontwaken – the easy way , een prachtig vormgegeven boek dat je in 20 minuten kunt lezen en dat tegelijkertijd oneindig herleesbaar is.

Tags:

  • NextDestination.nl is er voor de sportieve reiziger, de avontuurlijke cityhopper en de nieuwsgierige vakantieganger. Wij gaan voor jou op zoek naar te gekke plekken, ontmoeten de leukste locals vol prachtige verhalen en geven je verrassende tips. Soms luxe, soms budget, maar altijd op onze eigen manier. Om je te helpen bij die ene vraag: What’s your NextDestination?

You May Also Like

Video Friday: Drijvend voetbal veld in Thailand

Deze video ging in 2011 viral. Bijna vijf miljoen mensen bekeken dit filmpje op ...

Sonntag-Stein: nostalgisch huiskamergebied

Sonntag-Stein is een piepklein gebied in het Vorarlberg. Met slechts 7km piste het kleinste gebiedje ...

Großarl

“Meueueuh”, klinkt het achter me en ik voel onrustig gewiebel op mijn rug. Raf ...