Ben je gek op cultuur, natuur én goed eten? En heb je altijd al willen weten waar de Olympische Spelen zijn ontstaan? Dan is Olympia in Griekenland wat voor jou! De 5 must do’s hebben we voor je op een rijtje gezet.

Lekker eten

NextDestination Griekenland Olympia eten
Een Griekse salade: tomaat, komkommer, rode ui en natuurlijk feta.

Genieten van goed eten is heilig voor de Grieken. Ze nemen er de tijd voor en zetten het liefst de tafel vol om van alles wat te proeven. Love it!

Voor lunch is Ambrosia Garden een goede keuze. Strijk neer op het terras onder een dak van bladeren en bestel de Peloponnesos salade, moussaka of dolmadakias (met rijst gevulde wijnbladeren).

Dineren waar de locals eten? Taverna Orestis serveert verrukkelijke, traditionele Griekse gerechten. Alles is puur en vers, het vlees boterzacht.

Hoogtepunten van Olympia

NextDestination Griekenland Olympia Tempel Zeus
De tempel van Zeus was een van de mooiste van het oude Griekenland.

Olympia bezoek je voor de archeologische site waar de Olympische Spelen zijn ontstaan. In een schitterende vallei liggen hier ruïnes als stille getuigen van een glorieus verleden.

Laat je rondleiden door een gids en breng een bezoek aan het archeologische museum om meer over de geschiedenis te ontdekken.

Zee en strand | Olympia Griekenland

NextDestination Griekenland Olympia olijf
Griekse olijfolie is de lekkerste ter wereld.

Wat is Griekenland zonder zee? Amper dertig minuten rijden van Olympia en je staat op het gouden zandstrand van Kakovatos.

Duik in de heldere Ionische Zee en droog snel weer op aan de warme Griekse zon. In het laagseizoen is het hier lekker rustig, het zeewater nog zeer aangenaam.

Geheim plekje

NextDestination Griekenland Olympia Kloof
De geheime kloof van Olympia.

Een kleurrijke kapel vormt de toegang tot een sprookjesachtige kloof. De kristalheldere beek, de met mos en klimop begroeide rotswanden, de vredige stilte.

Deze goed verborgen parel ligt op zo’n halfuur rijden van Olympia en is ideaal voor een picknick-stop als je op pad bent. Voer deze locatie in via Google maps en je ontdekt dat de plek ook écht secret magic place heet!

Strandfeesten hotel Vriniotis

NextDestination Griekenland Olympia Katakolo
Katákolo ligt aan een baai met een schitterend strand.

Op zo’n twintig kilometer van Olympia ligt hotel Vriniotis in het plaatsje Katákolo. Het hotel ligt aan een baai met een klein maar schitterend strand.

Zomers moet je in Vriniotis zijn, om de strandfeesten. In het laagseizoen geniet je hier in alle rust met een wijntje of een biertje van de prachtige zonsondergang.

  • ‘Magic happens when you step outside of your comfort zone’. En dat heeft Sarah ervaren tijdens haar reis van acht maanden door Australië, Nieuw-Zeeland en Zuidoost-Azië. Van in je uppie low budget backpacken, slapen in luxe resorts tot een gave stad bezoeken. Juist die diversiteit is wat haar in reizen aanspreekt. Van oorsprong is Sarah historicus waardoor ze niet alleen een echte storyteller is, maar ook cultuur en geschiedenis met het heden verbindt.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Sidi Ifni

Het best bewaarde geheim van Marokko is helemaal niet zo geheim, als je het ...

Surfen in Taghazout

Volgens de Lonely Planet is Marokko de Gateway to Africa. En het is te merken ...

Vendée

Als Normandië of Bretagne als vakantiebestemming een ‘been there, done that’ voor je zijn, ...