The Big Apple staat bijna bij iedereen op de bucket list. Thuiskomen met leuke kiekjes is dan prettig, maar je kunt het ook wat beter aanpakken. De Amsterdamse Hendry Soetardjo Nanuru kwam, zag en klikte. Vanaf de grond, maar vooral vanuit de lucht. Geniet mee van deze schitterende vlucht boven New York.

New York in vogelvlucht

Foto 1: Top of the Rock richting Up Town

Door de ligging van het Rockefeller Centre midden in de stad heb je een prachtig uitzicht over Up Town en Central Park. Vanaf dit hoogste punt is het geweldig fotograferen, want er is geen beschermgaas, zoals je wel hebt op het uitzichtpunt van de Empire State Building. Vrij zicht dus!

New York in vogelvlucht

Foto 2: Top of the Rock richting Down Town

Wederom vanaf het Rockefeller Centre. Deze foto is richting Down Town, de andere kant op ten opzichte van de vorige foto. Hier een spectaculair uitzicht op de Down Town skyline.

New York in vogelvlucht

Foto 3: Flat iron building

Iconisch gebouw op de hoek met Broadway en 5th Avenue. Ten tijde van de bouw begin 1900 was dit één van de hoogte gebouwen van New York. Door de valwinden die het gebouw veroorzaakte waaiden de rokken van vrouwen omhoog. De plaats is derhalve populair bij glurende mannen.

New York in vogelvlucht

Foto 4: Downtown New York vanuit een helikopter.

Uitzicht op de hoogste toren van New York, the One World Trade Centre (541 meter en beter bekend als de Freedom Tower) op de locatie waar vroeger de twee torens stonden. Aan de voet van deze toren is het indrukwekkende 9-11 Memorial Museum gelegen. Op de voorgrond Batterypark, het vertrekpunt voor boottochten naar het Vrijheidsbeeld en Ellis Island.

New York in vogelvlucht

Foto 5: Down Town New York 

New York vanaf de helikopter met uitzicht op Up Town. New York in vogelvlucht dus! Rechts de Empire State Building. De hoogste toren in het plaatje is 432 Park Avenue. Het beeld kenmerkt zich door hoge maar slanke torens. De New Yorkers zelf vinden dit geen gezicht en willen af van de ontwikkelingen van lange sprieten in de stad.

New York in vogelvlucht

Foto 6: De Brooklyn bridge

Lopende of fietsende mensen zijn er volop op de Brooklyn Bridge. Dit is het gedeelte richting Manhattan. De de historische brug stamt uit 1883.

New York in vogelvlucht

Foto 7: Times Square

De combinatie tussen de drukte, elektronische billboards en rook van metro maakt deze foto van Times Square erg dramatisch. Dit wereldberoemde plein dankt haar naam aan het voormalige hoofdkantoor van de New York Times dat hier gevestigd was. Daarvoor heette het Longacres Square.


New York in vogelvlucht

Foto 8: Statue of Liberty

Het Statue of Liberty, geschoten vanaf de Harbour Light Cruise. Het vrijheidsbeeld is 46 meter hoog (93 inclusief sokkel), weegt 225 ton en is in 1875 gebouwd. Het standbeeld was een cadeau van de Fransen ter ere van het eeuwfeest van de onafhankelijkheidsverklaring. Het beeld staat voor de Amerikanen symbool voor de vrijheid, één van de kernwaarden van de Verenigde Staten, en geldt bovendien als een teken van verwelkoming van iedereen: terugkerende Amerikanen, gasten en immigranten.

Booking.com

Over de fotograaf

Hendry Soetardjo Nanuru woont in Amsterdam en komt oorspronkelijk uit Indonesië. In Nederland werkt hij als ontwerper en zijn Instagram account, met nog meer foto’s over New York, vind je hier. De camera gaat overal mee naartoe en zo kwam deze mooie serie over New York in vogelvlucht tot stand. 

 

Tags:

  • NextDestination.nl is er voor de sportieve reiziger, de avontuurlijke cityhopper en de nieuwsgierige vakantieganger. Wij gaan voor jou op zoek naar te gekke plekken, ontmoeten de leukste locals vol prachtige verhalen en geven je verrassende tips. Soms luxe, soms budget, maar altijd op onze eigen manier. Om je te helpen bij die ene vraag: What’s your NextDestination?

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Nambiti Private Game Reserve Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is dé bestemming voor safari’s volgens velen. Kruger natuurlijk voorop, maar parken als ...

Zell am See

Een jaar of tien geleden had iemand in de VVV van Zell am See-Kaprun ...

Last minute, goedkoop en relaxt Gambia

Met deze woorden zou ik normaal niet zo snel een bestemming aankondigen, maar het ...