Mkulumadzi Lodge Malawi

Op ongeveer tien kilometer rijden vanaf de ingang van het Majete National Park in het zuiden van Malawi ligt Mkulumadzi Lodge van Robin Pope Safaris. Compleet geïsoleerd van de buitenwereld, middenin de bush, kun je genieten van een verbluffend uitzicht over de nabij gelegen rivier. De lodge heeft alles wat een safariganger nodig heeft, en meer… Een restaurant, bar, lounge, zwembad en acht schitterende chalets. Vanuit ons bed hebben we uitzicht over de rivier met op de kant verschillende groepen nijlpaarden en krokodillen. De chalets hebben een minibar, een grote veranda, een ruime badkamer inclusief een groot bad en een buitendouche.

MkulumadziLodge1MkulumadziLodge2MkulumadziLodge3MkulumadziLodge4MkulumadziLodge5MkulumadziLodge6MkulumadziLodge7

Er wordt meer dan goed voor je gezorgd in Mkulumadzi. Voordat je met je eigen guide vertrekt op ochtendsafari staat er een klein ontbijt voor je klaar. Bij terugkomst ontvang je een fris koud doekje waarmee je het vuil van je gezicht kan vegen en kan je genieten van een reusachtig English Breakfast. In de middag heb je tijd voor jezelf. Je kan relaxen op je eigen balkon, een duik in het zwembad nemen of een klein tukje doen in het enorme bed. Na een stevige lunch zit je vol energie om te vertrekken voor je namiddag safari.

Genieten van de mooie kleuren die de zonsondergang met zich mee brengt

In de namiddag heb je twee keuzes. Met een auto de bush in of met een boot de rivier op. Wij vertrekken met de auto langs de oevers van de rivier verder het park in. Ruim voor zonsondergang parkeren we de auto aan de kant van het water. Met een afstand van minimaal 15 meter tot het water is het schijnbaar veilig genoeg om een tafeltje open te klappen en te genieten van een hapje en een koud biertje. Helemaal gerust ben ik hier nog niet op. Enigszins achterdochtig blijf ik in het begin goed om me heen kijken om ervoor te zorgen dat we niet worden aangevallen door een verdwaald nijlpaard. Na loop van tijd komt de ontspanning en genieten we van de mooie kleuren die de zonsondergang met zich mee brengt.

We hadden ook kunnen keizen voor een boottocht op de rivier. Hiermee kom je op een ander gedeelte van de rivier als waar je met de auto langsrijdt. Het water om je heen werkt erg ontspannen als je daarvoor twee dagen in een Land Cruiser over hobbelige paden hebt gereden. Langs de rivier met ondergaande zon kan je genieten van drinkende olifanten, bijzondere vogels, krokodillen en nijlpaarden. Het is bijna een onmogelijke keuze, dus als je tijd hebt, doe beide!

Meer info over ons bezoek aan Malawi

Mkulumadzi Lodge is een onderdeel van Robin Pope Safaris. Naast dit park hebben ze nog één ander park in Malawi en nog zeven verschillende lodges in Zambia. Op de website van Robin Pope Safaris staat alle informatie over de parken en lodges. Meer info over Malawi vind je op de website van Malawi Tourism.

Bron

Sebastiaan van de KasteeleSebastiaan ging voor NextDestination.nl als guest writer op safari naar Malawi en sliep bij Robin Pope Safari’s. Hij genoot van een schitterende reis die ver boven zijn normale luxe standaard lag.

 

Tags:

  • NextDestination.nl is er voor de sportieve reiziger, de avontuurlijke cityhopper en de nieuwsgierige vakantieganger. Wij gaan voor jou op zoek naar te gekke plekken, ontmoeten de leukste locals vol prachtige verhalen en geven je verrassende tips. Soms luxe, soms budget, maar altijd op onze eigen manier. Om je te helpen bij die ene vraag: What’s your NextDestination?

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Video Friday: Grand Tour of Switzerland

In 7 dagen met de auto door het bergachtige Zwitserland. Op de Grand Tour ...

Video Friday: A Skiërs Journey Iceland

Wij waren al heel erg fan van de Aurora Arktika en hebben ons enthousiasme ...

Citizen M Londen

Hoe kan iemand die zelf buiten de hotelindustrie komt zo’n succesvol hotelconcept neerzetten? Daar ...