Midden in het wilde westen van Afrika

De Hollandse Boeren die zich in de negentiende eeuw in Zuid-Afrika vestigden waren ruig en rauw. Ze noemden zichzelf Voortrekkers en trokken het hele land door op zoek naar vrijheid. Dat deden ze niet zonder slag of stoot. Een te lange en ingewikkelde geschiedenis voor dit korte verhaal. Uiteindelijk vestigden zij zich in de Oranje Vrijstaat, nu Eastern Freestate genoemd. Ze waren dan wel ruig, smaak hadden ze blijkbaar ook, want wat is dit gebied een genot om doorheen te rijden. Overal om je heen steile bergwanden met die typische plateaus bovenop. Her en der gigantische rotsblokken die balanceren op een smalle kolom als een golfbal op een tee. In de zomer groen, in de winter bruin, rood, geel en paars. Wij rijden door Golden Gate, een National Park met uitstekende asfaltweg waarover onze wagen zich tussen de bergen door slingert. We zijn op weg naar Lesotho. We willen de grens oversteken bij de Caledonspoort bij Fouriesburg en besluiten in de buurt van de grens te overnachten. Bij toeval stuiten we op een Nederlands koppel dat hier een Guesthouse runt. Anna Marie en Mark kochten vijf jaar geleden de tweehonderd hectare waar het Guesthouse  op staat en runnen deze prachtige oude farm sindsdien. Ze verhuren een Self Catered Farm House, Field Cottage, een Rondawel, Chalet en kamer in de Main House waar ze zelf wonen. In totaal is er plek voor 23 personen. Hun honden Rasta en Kiss-Me lopen over het goudgele terrein en zestien paarden komen aan het einde van de middag de heuvel omhoog om in de stallen te drinken. Het uitzicht is schitterend en vanuit de hangmat onder de overkapping kun je heerlijk genieten van de ondergaande zon die de Freestate prachtig oranje kleurt. Mocht je hier na je verblijf nooit meer weg willen, dan kan dat, want de Farm staat te koop. Anna Marie en Mark zijn namelijk alweer op zoek naar een nieuw avontuur.

Check de website van Mont Plaisir voor meer info.

Tags:

  • Gijs

    Co founder

    Een nieuwsgierige, creatieve, energieke avonturier. Altijd op zoek naar nieuwe plekken om te surfen, kajakken, skien, snowboarden en andere activiteiten te doen.

You May Also Like

Op zoek naar een Djembe in Gambia

  Afrika & afdingen zijn verweven als wodka & kaviaar, Fish & Chips en ...

Eten bij The Horse Shoe Lusaka

In veel Afrikaanse landen overheersen de (voornamelijk Zuid-Afrikaanse) fastfoodketens. Ook in het Zambiaanse Lusaka ...

Happy days buiten de boundary

Soms heb je gewoon heel veel geluk. In Lake Louise konden we door stom ...