In iemands achtertuin, midden in een drukke stad? Tussen de geiten op een boerderij? Of toch lekker in je tent op Pampus? Op een micro-camping kampeer je op de gekste plekken.

Doorsnee zijn de campings in ieder geval niet bij Campspace. Dit nieuwe bedrijf wil de Airbnb voor micro-campings worden. Iedereen met een dakterras, achtertuin of andere bijzondere stek kan het bij Campspace aanbieden als kampeerplek.

Kamperen op Pampus
Een mooie zonsondergang op Pampus. © Gijs Hardeman 

Om het Campspace platform wat meer in de spotlights te zetten organiseert Campspace elk jaar Camp The Night, waarbij op bijzondere plekken gekampeerd kan worden. Vorig jaar vond Camp The Night plaats in Amsterdam met bijzondere plekken als het Olympisch Stadion en het dakterras van NEST.

De 2018 editie was landelijk. De keuze tussen een Ghanees dorp in het Afrika museum, een hangtentje aan de Euromast of Fort Pampus was voor ons makkelijk. We kozen voor de laatste, want mijn zoontje van twee heeft hoogtevrees en die van vijf woonde al eens in Afrika.

Kamperen op Pampus
Uitzicht vanaf de geschutskoepels op Pampus. © Gijs Hardeman 

Micro-camping

Op Pampus verbleven we 24 uur in de fantastische zomer die we nu hebben. Met de beide jongens liepen we op initiatief van de kids door het fort. We keken naar de geschiedenis van de Stelling van Amsterdam. Maar geschiedenisverhalen kunnen het natuurlijk niet winnen van een kanon of opgesloten worden in een cel.

Lekker voor Pampus liggen op Pampus. © Gijs Hardeman 

Camp The Night

Voor het café konden we zwemmen en gingen de kinderen los op de vele zitzakken die er liggen. Hier dronken we koude pilsjes en appelsap en, nadat de tent stond, konden we opscheppen voor de barbecue. En genieten van een zonsondergang zoals je die in Nederland niet vaak meemaakt. Volgend jaar is er weer een Camp The Night. Tot die tijd kun je op het platform zelf een mooie micro-camping uitzoeken.

Een mooie zonsondergang op Pampus. © Gijs Hardeman 

Campspace nodigde ons uit mee te doen met Camp The Night. Check www.campspace.com voor meer mooie plekken en www.campthenight.com.

Tags:

  • Gijs

    Co founder

    Een nieuwsgierige, creatieve, energieke avonturier. Altijd op zoek naar nieuwe plekken om te surfen, kajakken, skien, snowboarden en andere activiteiten te doen.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Winter Activities: Sneeuwschoenwandelen

NextDestination skiet of snowboardt natuurlijk erg graag. Maar naast de traditionele wintersporten is er ...

Beautiful Baskenland met een koppige peuter

“Reizen met je kind, hoe jong ook, is een fantastische belevenis.” Zoals zoveel reizigers ...

IJslandse Gletsjer & Vulkaantocht

IJsland is dé bestemming voor liefhebbers van grote en sterke machines. Bij Icelandic Mountainguides ...