De één is er dol op en de ander moet er niet aan denken. Wintersport heeft altijd veel voor- en tegenstanders. Het gesleep met ski’s is niet voor iedereen weggelegd en shotjes wegtikken in een après skihut vindt niet iedereen even leuk. Toch heeft zo een besneeuwde berg wel wat en een apfelstrudel smaakt op 2000 meter hoogte nét even iets beter. Wil jij cultuursnuiven en sneeuwhappen? Pak dan de trein naar Innsbruck in Oostenrijk voor een winterse citytrip!

010203

Pastelkleurige huizen en brede winkelstraten

Meestal kiezen wintersporters ervoor om tijdens een weekje op de latten ook een dagje Innsbruck te doen. Dat kan natuurlijk ook andersom! De Oostenrijkse stad is perfect voor een citytrip in de sneeuw. Veel mensen kennen de stad voornamelijk van het Goldenes Dachl (Gouden Dak), dat aan een prachtig plein staat vol historische gebouwen en kleine ambachtswinkeltjes. Minder bekend is dat je hier fijne winkelstraten hebt en ontzettend veel cafeetjes, barretjes en restaurants. De stad is groter dan je denkt en is in twee dagen wel te bezichtigen.

040506

Uitzicht van hoog niveau

Na het shoppen en knödels eten is het tijd voor een frisse neus. En waar is de lucht frisser dan op een berg? Innsbruck ligt aan de voet van de Nordkette, een bergketen van de Karwendel. Het heeft pieken van boven de 2000 meter boven de zeespiegel. Vanaf het centrum gaat er een treintje naar boven. Het laatste stuk wordt afgelegd in een skilift. Zodra je door de wolken bent, word je getrakteerd op een zonnig skigebied en een fantastisch uitzicht over Innsbruck. Tussen de flitsende skiërs voel je je misschien een beetje een vreemde eend, maar het skigebied is ook erg leuk voor niet skiërs. Op de berg wordt gezellig gebarbecued, de iglobar schenkt ijskoude drankjes en nóg hoger kan je genieten van een heerlijke apfelstrudel.

070809

De trein naar Oostenrijk

Rechtstreeks met de trein naar Oostenrijk? Kan dat dan? Yes! Misschien dat de naam Skitrein of Alpen Expres je wel wat zegt, want dit waren speciale nachttreinen waarmee je snel en comfortabel naar Oostenrijk reed. Je stopt de ski’s in de trein, drinkt een gezellig drankje en hop – stapt pas uit bij de bestemming. Geen gedoe met overstappen. Helaas rijden deze treinen niet meer, waardoor veel mensen denk dat je niet meer rechtstreeks met de trein naar Oostenrijk kan. Dit kan dus nog wel, maar nu met de Austria Express! Deze nieuwe nachttrein begint in België en reist door naar Rotterdam en Utrecht. Vervolgens stopt de trein bij bijna alle bekende wintersportplaatsen van Oostenrijk, waaronder ook in Innsbruck. Een retourtje boek je al vanaf € 199,-

101112

Extra trip info: Ook met de trein richting de wintersport? Kijk op de website van Austria Express of op www.reizen-met-de-trein.nl voor meer informatie.

Tags: Europa, skiën, wintersport, Innsbruck, Oostenrijk, eten, drinken, skigebied, citytrip, trein, treinreizen, cultuur

Top 3 bezienswaardigheden van Innsbruck:

  • Beklim de Stadttrum (stadstoren) voor een fantastische panorama over de stad.
  • Ontdek de St. Jakobs Kathedraal en dwaal vervolgens door de kleine steegjes, poortjes en hofjes.
  • Wandel langs de Inn voor een mooi aanzicht op de stad.

131415

Bron: Nick en Kirsten gingen met de Alpen Expres naar Innsbruck en dit verhaal verscheen eerder in andere vorm op www.reizen-met-de-trein.nl

Tags:

  • Kirsten blogt samen met Nick op www.reizen-met-de-trein.nl over avontuurlijke en inspirerende treinreizen binnen en buiten Europa. Ons doel is om de lezer te inspireren om vaker de trein te pakken als vervoersmiddel naar en in het buitenland. Want bij Reizen met de trein gaat het om de reis zelf, niet altijd over de bestemming. De mooiste manier van reizen!

You May Also Like

Nice

Nice behoorde ooit tot Italië, totdat het in 1860 onder druk van Napoleon bij ...

De 9 skigebieden van Innsbruck

De stad Innsbruck maakt zich niet alleen op voor een gooi naar haar vierde ...

Last minute, goedkoop en relaxt Gambia

Met deze woorden zou ik normaal niet zo snel een bestemming aankondigen, maar het ...