Met de Snow Man naar Zweeds-Lapland

KIRUNA, NOORD-ZWEDEN – Ze beginnen nu pas uit hun winterslaap te ontwaken, hier in het Hoge Noorden. Pas vanaf eind februari, als de dagen echt beginnen te lengen, kan je er terecht voor een expeditie met de hondenslee. En wat is het mooi om alles van zo dichtbij mee te maken. 

Lapland2Lapland3Lapland1

Samen met Leon Huijs, de specialist van het Noorden en de Alpen bij SNP-Natuurreizen, bijgenaamd de ‘Snow Man’, zal ik op zoek gaan naar de allerfraaiste plekjes voor ANWB’s groenste dochter. Trekkend van hut naar hut in een hondenslee, dwars door de hier bergachtige toendra van het ingesneeuwde Lapland. Voor een nieuwe reis in het assortiment. Wordt nou een weekdurende hondensleereis of misschien toch een multi-actvitypakket, waar natuurlijk ook een overnachtse tocht met de honden in zit? Ik ben benieuwd. Hoe dan ook, kan ik gelijk een reportage maken voor het SNP-Magazine. Maar eerst moesten we er zien te komen vandaag. Met een vliegreis van een paar duizend kilometer en een autoritje door de taiga naar het base camp. Wel fijn dat vliegveld Kiruna zo dicht bij ligt, want de Europa’s laatste wildernis is onmetelijk groot.

Tags:

  • Is fulltime reisjournalist-fotograaf voor outdoorbladen en reisorganisaties, begeleidt fotoreizen en geeft lezingen. Van huis uit bioloog. Woonde twee jaar in de outback van Namibië waar hij een safari camp opbouwde aan de Fish River Canyon.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Van een Landrover als skilift tot een eigen skifederatie

De eerste skiërs in Lesotho waren pioniers, echte liefhebbers van de sport, die er ...

Verleid door de Noorse cultuur

Trysil, met 75 pistekilometers en 67 liften het grootste skigebied van Noorwegen. De 200 ...

Natte neuzen show op weg naar de Kungsleden

Voor we met de hondenslede aan de 280 kilometer lange mountain tour over het ...