Knettergekke curios, vrije zielen en een heerlijke stopover

Als je veel reist dan kom je af en toe pareltjes tegen die je niet direct in een reisgids vindt. Een winkeltje, een strand, een restaurant. Maar voor mij zijn dit de plekken waar creatievelingen huizen, de hoarders die verzamelen dat het een lieve lust is en hun hele terrein ermee vol zetten, zodat je rondwandelt in een organisch kunstwerk dat almaar groeit en slinkt (immers alles is te koop). Meestal lopen er ook een boel dieren rond, met mazzel kun je een fantastische koffie of cake krijgen en de eigenaar is bijna altijd een beetje van lotje…

In Zuid-Afrika ben ik al meerdere van deze plekken tegengekomen. Maar deze week, op acht kilometer van de grens met Lesotho, vonden we de mooiste. Middenin de bergen van de Freestate staat de Jen Lees Country Shop. Een oude boerderij volgestouwd met serviezen, boeken, emaillen theepotten en andere rommelmarktitems. In de tuin staat een scooter, een tractor, een oude uitgewoonde Ford Mercury en tal van andere grappige, artistieke items. Door de winkel lopen vier honden, een paar katten, twee papegaaien en een lammetje. In de tuin staat een grote konijnenkooi, er lopen ganzen en je kunt er heerlijk chillen in de Zuid-Afrikaanse zon. Onderwijl zorgt een koele bries – we zijn ten slotte in de bergen – ervoor dat je wel een winterjas aan hebt. Als je ook naar Lesotho gaat, bijvoorbeeld naar Afriski, dan moet je hier langs.

Tags:

  • Gijs

    Co founder

    Een nieuwsgierige, creatieve, energieke avonturier. Altijd op zoek naar nieuwe plekken om te surfen, kajakken, skien, snowboarden en andere activiteiten te doen.

You May Also Like

Zonnige speeldag voor vader en zoon

De sneeuw is gevallen (eindelijk) en de zon doet wat ‘ie’ al heel vaak ...

Tala Game Reserve

In de vroege ochtend steekt een achttal giraffen hun hoofden boven de flat top ...

Frans Ski Chalet gehuurd? Goedkoop? Lees dan dit!

We hebben het allemaal wel een keer gedaan en sommigen doen het zelfs jaarlijks. ...