Kippen, koeien, een ex-spion en een helderziende

Het stormt en de onverharde weg kruipt onheilspellend omhoog. Hier is mijn gezinsauto toch helemaal niet voor gemaakt?! Bij het invallen van de duisternis maken wij kennis met een ouderwetse, Engelse boerderij. De deur staat open, maar er is niemand te bekennen. Beneden staat de tv aan en het eten staat op. We lopen naar boven. Alles kraakt en piept.

CornwallBlog3CornwallBlog2CornwallBlog1

Tijdens de topdrukte van de zomer in Cornwall is het vrijwel onmogelijk een slaapplaats aan de kust te vinden. Gelukkig vinden wij via Airbnb nog een plekje. Een ‘self-sustaining farm’ op 15 minuten rijden van het strand. Sinds 1976 is deze boerderij ook een B&B en er zijn gasten geweest van over de hele wereld. ‘Oh hello’, zegt een warme Engelse stem. Beneden aan de trap ontmoeten wij Allan. Een charismatische man met wild wit-grijs haar. Hij legt ons nog even uit hoe alles werkt en wenst ons een goede nacht toe.

Kukelekuuuu!! Langzaam ontwaken we. Onder ons raam scharrelen de kippen al lekker in het rond. Voor het eerst zien wij onze omgeving. Eindeloos glooiend Engels landschap met boerderijen en velden vol groen. Beneden zit Allan aan tafel, hij heeft voor ons het ontbijt al klaargezet. Het is geen ‘full English breakfast’, maar het eigen geteelde fruit en de verse eieren smaken heerlijk. Uiteraard mag een kopje thee niet ontbreken.

Engelen en energiekanalen

Alles aan deze boerderij vertelt een verhaal en we zijn benieuwd naar de geschiedenis. Het is duidelijk dat Allan muzikant is. Zijn kast staat vol met lp’s en aan de muurt hangt een karikatuur van hem als rocker. Allan vertelt dat hij muziek maakt. Hij heeft er op zijn boerderij een studio voor gebouwd. Vanavond komt een lokale band oefenen. Overdag werkt hij hard op het land, voert de dieren of sleutelt aan zijn camper vans. ‘s Avonds houden zijn twee vaste huurders Charles en Debby hem gezelschap.

Debby is een vrouw van middelbare leeftijd. Haar deur hangt vol met stickers van elfen en feeën. Sinds haar vijftiende is ze helderziende. Een gave die zij geërfd en geleerd heeft van haar moeder. We zijn sceptisch en dat levert een bijzonder gesprek op. We hebben het niet over onze toekomst, maar vooral over hoe het werkt. Debby krijgt de informatie van haar cliënten via engelen en energiekanalen. Ze heeft klanten over de hele wereld en wordt vereerd in sommige delen van India. Binnenkort vertrekt ze naar Chicago om daar de engelen te horen zingen.

British secret service

Iedere ochtend worden we vergezeld door Charles. Hij is 76 jaar oud en misschien wel de meest bijzondere man van Cornwall. Op fascinerende wijze weet hij ons te boeien met de Engelse historie. Ook zit hij vol met wereldwijde wetenswaardigheden. Hij spreekt een woordje Nederlands, maar maakt zich ook prima verstaanbaar in het Koreaans. We krijgen het gevoel dat hij de hele wereld over is geweest. Het enige waar hij niet over lijkt te willen vertellen is hoe hij in al die landen is terechtgekomen. We trekken daarom de conclusie dat hij een spion is geweest voor de Britse geheime inlichtingendienst.

In vijf dagen tijd komen we helemaal tot rust en vinden we hier een ‘home away from home’. Maar bovenal leren we drie prachtige mensen kennen, ieder met hun eigen verhaal.

Meer info

Zelf naar Hood Farm in Penponds, Cornwall? Een tweepersoonskamer heb je vanaf €49,- inclusief ontbijt. Martijn schreef al een Destination guide over Cornwall op de site.

Check hier naar de link op AirBnB

Tags:

  • Chasing Dreams is het levensmotto van Martijn. Sinds 2013 doet hij dat onder andere via zijn eigen onderneming en helpt hij anderen hun dromen na te jagen. Zijn eigen dromen brengen hem veelvuldig naar het buitenland.

You May Also Like

De sterren van de Trois Vallées

Het succesverhaal van chef Jean Sulpice (37) vertoont veel parallellen met de imagoverandering van ...

Peak Walk bij Glacier 3000

Honderdzeven meter lang is-ie. En op drieduizend meter hoogte. De enige hangbrug ter wereld ...