Jij nieuwe slippers, zij nieuwe slippers!

Wie kiest voor Wishbones, kiest ervoor om één van de miljoenen kinderen in Afrika die geen schoenen hebben, te helpen. Bij de aankoop van elk paar Wishbones slippers hier in Nederland, doneert Wishbones namens de koper een paar slippers aan een Afrikaans kind. Jij nieuwe slippers, zij nieuwe slippers!

Een leven zonder schoenen: moeilijk voor te stellen 


Als je nog nooit zonder schoenen hebt geleefd, is het moeilijk om je voor te stellen hoeveel invloed dit heeft op je leven en je dagelijkse functioneren. Het verzorgen van je voeten staat erg hoog op de prioriteitenlijst na onderdak, water en voedsel. In de ontwikkelingslanden waar Wishbones worden gedoneerd, heersen veel voetkwalen die worden veroorzaakt door het gebrek aan goed schoeisel. Naast scherpe stenen en planten worden voeten blootgesteld aan ziekteverwekkende parasieten en vlooien.

De naam zegt alles 

Waarom de slippers Wishbones heten? Een wishbone is een botje dat bestaat uit twee vertakkingen. Het verhaal van een wishbone is dat als je het botje samen met iemand anders in tweeën breekt, je beiden een wens mag doen. Met Wishbones-slippers doe je hetzelfde: door een paar slippers te kopen, deel je je geluk met een kind in Afrika en wens je jullie beiden een gelukkig leven toe.

Zo werkt het


Elk aangeschaft paar Wishbones heeft een unieke code. Heb je een paar gekocht, dan registreer je jouw slippers op de website van Wishbones. Zij documenteren alle geregistreerde codes en sturen jou een foto van het kind dat dankzij jou een paar Wishbones heeft ontvangen.

Partner SAVE

Wishbones werkt samen met South African Volunteer Experiences (SAVE). Deze organisatie zorgt ervoor dat de slippers daadwerkelijk bij de kinderen terechtkomen. SAVE verzorgt bovendien les  voor Afrikaanse kinderen en organiseert EHBO-cursussen, zelfverdedigingcursussen en les in zakelijke vaardigheden voor vrouwen.

En we gaan een stap verder


Wishbones en SAVE geloven dat er meer nodig is om het verschil te maken. Daarom investeren ze in langlopende, duurzame projecten waarbij ze een gemeenschap in Afrika op weg helpen naar een beter bestaan. Van schoolbenodigdheden tot groentetuintjes en sportartikelen: ze kijken wat de gemeenschap echt nodig heeft en ondersteunen daar in.

Waarom eigenlijk slippers?

Slippers zijn licht, wasbaar, ademend en duurzaam. Perfect schoeisel dus voor in warme landen zoals in Afrika. Wishbones zijn gemaakt van hoge kwaliteit natuurlijk rubber. Wishbones zijn voorzien van een anti-bacterieel behandeling zodat 99% van alle geur veroorzakende bacteriën gestopt wordt. Hierdoor zijn jouw voeten en die van de kids in Afrika fris en beschermd! Alle Wishbones zijn 100% recyclebaar.

Een foto als dank!

Een aantal weken na je registratie van je Wishbones slippers ontvang je een persoonlijk bedankje van het kindje dat je geholpen hebt middels een foto. Deze foto mag je uiteraard delen op je social media of natuurlijk op die van Wishbones en NextDestination! #wearhappiness

Check hier de Wishbones-winactie van NextDestination!

wishboneshomepage_logo_1

Tags:

  • NextDestination.nl is er voor de sportieve reiziger, de avontuurlijke cityhopper en de nieuwsgierige vakantieganger. Wij gaan voor jou op zoek naar te gekke plekken, ontmoeten de leukste locals vol prachtige verhalen en geven je verrassende tips. Soms luxe, soms budget, maar altijd op onze eigen manier. Om je te helpen bij die ene vraag: What’s your NextDestination?

You May Also Like

Win Wishbones slippers

NextDestination houdt natuurlijk van reizen en bij reizen hoort uiteraard coole travel gear. Houd ...

25 Hours Bikini Hotel Berlijn

Hij prijkte al een tijd op mijn lijst van must-visit hotels, en ondanks dat ...

Droomkastelen: Zwitserland

Zwitserland: het land van de machtige bergen, groene alpenweiden, ongerepte natuur en frisse lucht. ...