Jaz in the city

Het gaat goed met Amsterdam. Zo goed dat om de enorm stijgende aantallen bezoekers een bed te bieden het ene na het andere hotel opent.

no images were found

Millenial

Jaz is onderdeel van de Duitse hotelketen Steigenberger en moet een lijn worden van hippe hotels voor de millenial.
In Amsterdam opende begin november het Jaz in the City Hotel, dat bij geselecteerde concerten een eigen binnendoorverbinding heeft met de Ziggo Dome.
De receptie wordt bemand door jong, vriendelijk personeel. Casual gekleed, los in de omgang en de helft vraagt vriendelijk of ze Engels mogen spreken. Jaz biedt de mogelijkheid in te checken met je telefoon waardoor je binnen 30 seconden ingecheckt kunt zijn.

Huisgemaakte siroop

Er is een totaal van 247 kamers en elf suites verdeeld over elf verdiepingen. Kamer 1005 (vraag altijd de hoogst beschikbare etage als je uitzicht wilt) is met 26 vierkante meter ruim. Grote ramen bieden volop licht, er staat niets overbodigs in de kamer en een Nespresso apparaat betekent dat je niet naar de bar hoeft om een koffie te nemen. De minibar biedt een kartonnetje water van een halve liter en een flesje huisgemaakte siroop.

Genoeg stopcontacten

Een muur is van ruw beton en voor de ramen zijn zitjes gecreëerd om een boek te lezen. De werkplek is van blank hout en goed verlicht en de kamer kent meer stopcontacten dan je nodig hebt.
Het bed is fantastisch. Niet te hard en niet te zacht, een prima donsbed in wit katoen en vier kussens van verschillend formaat. Spotjes naast het bed garanderen dat je probleemloos een boek kunt lezen.

Jacques Brel

De badkamer kent net als de slaapkamer oranje elementen, in dit geval de wastafel en de spiegel. De douche (handdouche en rain shower) bedien je heel slick met vier knopjes. Op de muur staat Jacques Brels ‘Dans le Port d’Amsterdam’. In de Engelse vertaling van David Bowie.
De kamer is zo in orde dat je je weer afvraagt waarom er in hotels nog zo vaak compleet vermijdbare fouten worden gemaakt.

Tote Hose

Het Jaz Hotel biedt een fitnessruimte en een bescheiden spa met sauna. Op de begane grond zit een happening bar met live muziek. Wel zo handig want de wijk rond het hotel is ’s avonds tote Hose zoals onze oosterburen zeggen.
Het ontbijt is farm to table en een aardige jongen maakt een perfecte cappuccino.

www.jaz-hotel.com/amsterdam

Tags:

  • Van jongs af met zijn neus in een atlas en gestimuleerd door kaarten sturende KLM-ers in zijn familie, zette Joost een carrière als purchasing manager bij een Japanse touroperator om in een schrijvend en fotograferend bestaan als reisjournalist. Met een rugzak naar gorilla's in Rwanda, liftend door Nicaragua of cruisend om Kaap Hoorn. Polyglot Joost bezocht al meer dan 100 landen maar kruipt als een Rupsje Nooitgenoeg over de wereldkaart.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Barokstad Lecce!

Nou, nou, moet dat nou allemaal zo rijk versierd hier in Puglia? Ja dat ...

Reykjavík in één dag: dat is te doen!

IJsland is een heel groot land met heel weinig inwoners en van die 330.000 ...

IJslands trots in zwarte wateren

De Aurora Arktika is een Clipper die oorspronkelijk gebouwd werd voor de Clipper Round ...