Israeli chic in Mamilla Hotel

Aan de rand van de Oude Stad van Jeruzalem ligt sinds 2010 het Mamilla Hotel. Onderdeel van Leading Hotels of the World en een zusje van het Amsterdamse Conservatorium Hotel.

Mamilla1Mamilla2Mamilla3Mamilla4Mamilla5Mamilla6Mamilla7Mamilla8

Het is altijd leuk om in den vreemde welkom te worden geheten in je moerstaal. Emanuel Shapira Rabbanian is de Director of Public Relations and Delegations van het Mamilla Hotel. Hij woonde en werkte lange tijd in Amsterdam voor hij terugkeerde naar zijn vaderland. Emanuel biedt een drankje aan en bespoedigt het inchecken, zijn collega is er al met mijn koffer vandoor. De lobby is ruim en licht, het meubilair comfortabel en eclectisch qua stijl, het personeel is voorkomend en vriendelijk.

Melkglas

Kamer 211 ligt aan het einde van een gang en is ruim en overzichtelijk. Als eerste valt de grote badkamer op die geheel uit glas is opgetrokken. Instructies leren hoe je met een simpele druk op de knop het doorzichtige glas kunt veranderen in melkglas om inkijk te voorkomen. Het bad is diep en er staat een fraai houten hammam bankje naast, de spiegel is goed verlicht en er is een separate doucheruimte met hand –en regendouche. De vaste muren zijn van Jeruzalem steen hetgeen de badkamer een fijn hammam gevoel geeft. De amenities zijn van L’Occitane. Prettig is het Nespresso apparaat om na opgefrist te zijn een snelle espresso te drinken voor je de stad in gaat.

Shakshuka

Mamilla is ontworpen door Moshe Safdie en Piero Lissoni. De samenwerking leidde tot een boetiekhotel met 194 kamers en suites in minimalistische chic, smaakvol en zonder overbodige tralala dat enkel maar stof verzamelt. Het ontbijt is een buffet in een ruime zaal. Vlees en zuivel worden volgens de Joodse spijswetten niet gecombineerd, er staat dan ook niets van vlees op het buffet. Er zijn verse sapjes en koks bereiden eieren zoals jij het wilt, aanrader is shakshuka; eieren in een tomatensaus met verse kruiden.

Spa

De spa van het hotel, het Akasha Holistic Wellbeing Center van duizend vierkante meter, haalde in 2016 de Gold List van Condé Nast Traveler als de meest rustgevende spa in de wereld. Qua restaurants biedt het Mamilla een ruime keuze. In het Mamilla Café & Brasserie kun je de hele dag terecht voor een eenvoudige, pure keuken. HAPPY FISH is er voor heerlijke meze (voorgerechten als hummus die je deelt met je tafelgenoten) en Mediterrane vis.

Het dak op

In het Rooftop Outdoor Lounge & Restaurant is de kaart meer gericht op vlees. Met zon (Jeruzalem heeft 300 dagen zon per jaar) eet je op het dak met fantastisch uitzicht op de Oude Stad. De Mirror Bar tenslotte is donker en sfeervol en weet ook locals naar het hotel te lokken voor een cocktail of een glas wijn, ze hebben de grootste collectie koosjere wijnen van het land.


Meer info:

Zelf ook toe aan Israëli chic? Check de website van het Mamilla Hotel uit Jeruzalem hier: www.mamillahotel.com

Tags:

  • Van jongs af met zijn neus in een atlas en gestimuleerd door kaarten sturende KLM-ers in zijn familie, zette Joost een carrière als purchasing manager bij een Japanse touroperator om in een schrijvend en fotograferend bestaan als reisjournalist. Met een rugzak naar gorilla's in Rwanda, liftend door Nicaragua of cruisend om Kaap Hoorn. Polyglot Joost bezocht al meer dan 100 landen maar kruipt als een Rupsje Nooitgenoeg over de wereldkaart.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Grand Hotel de Londres Istanbul

Gebouwd om passagiers van de Oriënt Express een bed te bieden na hun treinreis ...

Tel Aviv

Driehonderd dagen zon per jaar, wolkenkrabbers waar hippe wijken tussen liggen, Bauhaus-architectuur uit de ...

Van boven is alles nog mooier, Biarritz in elk geval wel!

In vakantieoorden check ik altijd direct wat het hoogste punt is. Ik heb overzicht ...