Corendon biedt vanaf december 2015 wintersportvakanties aan naar de Bulgaarse skigebieden  en Pamporovo. Als Kick Off van deze bestemming nodigde de touroperator een vliegtuig vol vaste klanten, pers, reisagenten, prijswinnaars uit om mee in een dag deze Bulgaarse bestemming te checken. NextDestination is erbij met Erik en Ward, twee fanatieke snowboarders en liefhebbers van Après ski. Erik vanuit de bus naar het skigebied: “vanochtend vroeg met 190 slaperige koppies ingecheckt. Het vliegtuig zat volledig vol en de CEO van Corendon kwam ons nog even een goede reis wensen.  Hij kon zelf niet mee, want hij moet dit organiseren vanaf zijn bureau…  En er was toch geen plek meer over. We waren het enige vliegtuig op Plovdiv AirPort in Bulgarije dus de bagage stond meteen klaar. Lekker zonnetje hier, rond het vriespunt, dus niks te klagen!”

Concurreren met de Alpenlanden

Al eerder lanceerde Corendon met veel succes vertrouwde, maar bijna vergeten bestemmingen als Macedonië en Noord-Cyprus. Bulgarije past uitstekend in dit rijtje ‘retro-bestemmingen’, want tot een jaar of vijftien geleden werd het land ook al als wintersportbestemming aangeboden. Omdat renovatie van accommodaties en skiliften achterwege bleef, werd het kwaliteitsverschil met de bekende Alpenlanden als Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk toen te groot en raakte Bulgarije uit de gratie. Inmiddels heeft er een forse inhaalslag plaatsgevonden, zijn veel hotels gerenoveerd of nieuw gebouwd en is er ook veel verbeterd in de skigebieden zelf. Maar het allerbeste nieuws is het prijsniveau: dat ligt nog steeds op een ongekend laag niveau. Een achtdaagse vliegreis inclusief retourvlucht, transfer, hotel en skipas, kan al geboekt worden vanaf € 299 per persoon. Ook ter plaatse is het een waar feest voor de prijsbewuste wintersporter: de huur van ski’s en schoenen en de skilessen zijn zeer scherp geprijsd en eten en drinken doe je voor minder dan de helft van de prijzen in de Alpenlanden. Op deze manier probeert Corendon de wintersportvakantie binnen het bereik van velen te brengen die nu een skivakantie naar de Alpen te duur vinden.

Borovets

Het skigebied van Borovets loopt van 1350 tot 2560 meter, telt 14 skiliften en meer dan 50 kilometer afdalingen voor alle niveaus. Ook is er een groot snowboardpark en speciaal kidspark. De skischool Borosport  heeft ruim 150 gekwalificeerde leraren in dienst die in verschillende talen lesgeven. De meeste accommodaties die Corendon aanbiedt, liggen in het centrum en direct bij de liften. Borovets is een gezellige wintersportplaats met een levendige après-ski-scene en veel prima restaurants.

How to get there

De vluchten naar Plovdiv worden vanaf Amsterdam uitgevoerd door Corendon Dutch Airlines met een Boeing 737-800. De vluchtduur bedraagt 2,5 uur en de transfertijd naar de skigebieden is tussen de 90 en 120 minuten. Vanaf 13 december vliegt Corendon iedere zondag naar het Bulgaarse vliegveld Plovdiv, een prima uitvalsbasis voor een verblijf in de wintersportplaatsen Pamporovo en Borovets. Vanaf half maart zijn de Bulgaarse skivakanties boekbaar via www.corendon.nl.

Tags:

  • Gijs Hardeman

    Co founder

    Een nieuwsgierige, creatieve, energieke avonturier. Altijd op zoek naar nieuwe plekken om te surfen, kajakken, skien, snowboarden en andere activiteiten te doen.

You May Also Like

Texels bier: niet alleen voor eilanders

Als je naar Texel gaat, vergeet dan Heineken, Grolsch en Brand. Op Texel drink ...

Proefrondje Texel

Met een stapel folders in de hand zitten we aan tafel bij Café Restaurant ...

25 Hours Bikini Hotel Berlijn

Hij prijkte al een tijd op mijn lijst van must-visit hotels, en ondanks dat ...