IJslands trots in zwarte wateren

De Aurora Arktika is een Clipper die oorspronkelijk gebouwd werd voor de Clipper Round the World Race en voer al vier keer rond de wereld. Deze zeilboot neemt je mee naar Ijslandse fjorden, Groenland of Jan Mayen. Ruige, maar schitterende tochten. Tijdens de trips heb je een goede kans die andere Aurora, de Aurora Borealis, ofwel het Noorderlicht te zien. Wij gingen een week mee met Siggi, IJslander in hart en nieren en kapitein van het schip. We zagen in ieder geval een aantal mooie groene stroken tijdens onze tocht. Siggi en zijn schip zijn een begrip in IJsland en de skiwereld. Veel topskiërs en filmers zijn al eens bij hem aan boord gestapt op een legendarische reis naar de Westfjords, het eiland Jan Mayen of Siggi’s favoriete plek: Groenland. De wintertrips zijn toegankelijk voor gevorderde skiërs of snowboarders met ervaring in touren. Er is ook plek voor fans van zeekajakken, daar liggen er altijd twee van aan boord. In de zomer kan iedereen mee.

Met een zodiac worden we over de gladde zeespiegel naar de boot gebracht 1 copysiggiHeel voorzichtig, want onze ski's drijven niet copyHet dek ligt vol ijs en sneeuw en we moeten oppassen dat we geen stuk ijs op ons hoofd krijgen dat uit de mast valt. copyaurora arktika 31 copyaurora arktika 21 copyaurora arktika 22 copyaurora arktika 2 copy


Extra informatie over de Aurora Arktika en trips zie ons tripreport.

Tags:

  • Gijs Hardeman

    Co founder

    Een nieuwsgierige, creatieve, energieke avonturier. Altijd op zoek naar nieuwe plekken om te surfen, kajakken, skien, snowboarden en andere activiteiten te doen.

You May Also Like

Texel

Hopelijk komt er nooit een brug tussen het vasteland en Texel. Het is maar ...

Skiën in Afrika, a dream come true

Toen ik jaren geleden hoorde van de mogelijkheid om te skiën in Zuid-Afrika was ...

Top 5: Afrika’s aantrekkingskrachten

1. Big 5 & co De Big 5, leeuw, olifant, buffel, luipaard en neushoorn, ...