Hotel The Capra Saas-Fee : doodgewoon bijzonder

Soms klopt het gewoon helemaal. Dat geldt zeker voor de zwart-witte geit in Saas-Fee, want dat is de naam van het splinternieuwe exclusieve 5 sterren hotel in dit authentieke Zwitserse familie dorp; The Capra.

The Capra @ nightThe Capra ReceptionThe Capra Bar & Lounge

Doe maar normaal

Het hotel heeft alles wat je hartje begeert: een spa, een top restaurant, heerlijke kamers, maar het allerbelangrijkste. Uiterst vriendelijke personeel. Van General Manager tot kamermeisje, allemaal representeren ze waar het dorp Saas-Fee voor staat. “Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg.” Oké, de prijzen zijn misschien niet normaal voor ons allemaal, maar daar zit juist de kneep!

The Capra Bar & Lounge7View from The CapraThe Capra Suite Sleeping

Thuis in Saas-Fee

Bij aankomst schud ik de hand van de General Manager Raphael. Met een zeer vrolijke lach vertelt hij trots dat ze sinds een maand open zijn en deze week een rustige week tegemoet gaan. Dat konden ze wel gebruiken na de waanzinnige drukte vlak na de opening. ”Ik heb bijna alle nationaliteiten in 1 maand gezien” zei hij. Ondertussen rijden we met het elektrische karretje, want Saas-Fee is autovrij, naar de ski-rental. “De Zwitsers zelf moeten altijd even de kat uit de boom kijken, maar die komen mondjesmaat ook al binnendruppelen”. Terwijl ik mijn skischoenen aan het passen ben vertelt hij over zijn herkomst en de ins en outs van Saas-Fee. Heerlijk zo’n spontaan en down to earth ontvangst. Ik voel me al thuis voordat ik mijn koffer heb uitgepakt.

The Capra Family Suite (2)The Capra Family SuiteLa Locanda by Oliver Glowig

Oog voor detail

Eenmaal in het hotel, word ik rond geleidt door de receptioniste. Ze vertelt hoe ik twee tv’s aan krijg en belangrijker, hoe ik het geluid van de tv onder de douche regel, that’s a first for me! De kamer is strak doch warm vormgegeven met massief hardhout. Vlak voordat de receptioniste mij alleen laat in de kamer wijst ze me nog één laatje, “die is niet inclusief” meldt ze; 2 flessen wijn, 1 rood en 1 wit liggen daar parmantig tezamen met 2 glazen en een kurkentrekker. Ook al is het een klein detail, maar voor mij persoonlijk net dat beetje extra.

The Capra Wine CellarThe Capra Wine Cellar2The Capra Wellness

Sterren van de hemel

Nadat ik me wat heb opgefrist in de sauna (fijn), stoombad (heerlijk), bubbelbad (ontspannen) en douche (ach…) ben ik wel klaar voor een culinaire versnapering. In The Capra bevindt zich La Locanda, het restaurant van de Duitse Italiaan Oliver Glowig. Dit restaurant heeft maar liefst 2 Michelin sterren, dus de verwachting is hoog. Eenmaal aan tafel word ik te woord gestaan door één van de vriendelijke Italiaanse obers. Personeel van dezelfde afkomst als de keuken heeft bij mij een streepje voor. Zijn advies is simpel en ik volg gedwee. De komende uren ben ik bezig met het “tasting menu en worstel ik me, met plezier en smaak, langs zes verschillende gerechten. Perfecte porties en nog betere smaak. Na zes gangen bedenk ik me dat ik pas acht uur in Saas-Fee ben, maar ik voel me koning te rijk. Mijn paleis is in ieder geval picobello. De komende dagen mijn koninkrijk maar eens inspecteren.

Meer info over The Capra en Saas-Fee

Check de hier website van The Capra. Informatie over Saas-Fee en het Saasdal: www.saas-fee.ch
Informatie over OV-voordeelpassen van het Swiss Travel System: www.SwissTravelSystem.com
Online skimateriaal huren met 10% korting kan bij Intersport Rent: www.intersportrent.ch
Informatie over de vakantieregio Wallis: www.wallis.ch
Algemene informatie over toeristisch Zwitserland: www.MySwitzerland.com of telefonisch: 00800 100 200 30 (gratis, ook voor boekingen).

Bron:

Olivier verbleef afgelopen maand (januari 2016) een week in Zwitserland en bezocht Zermatt en Saas-Fee.

Tags:

  • Olivier

    Co founder

    Allround vakantieganger, want geniet evenveel van een ontspannen strand vakantie en een intensieve wintersport. Warm en koud, actie en ontspanning, alles is goed als er maar tijd gemaakt wordt voor het allerbelangrijkste van de dag: uitgebreid eten en drinken.

You May Also Like

Van boven is alles nog mooier, Biarritz in elk geval wel!

In vakantieoorden check ik altijd direct wat het hoogste punt is. Ik heb overzicht ...

Verwennerij in Crans-Montana

We berichtten gisteren al over de witte deken die over Veysonnaz neerdaalde, maar Crans-Montana ...

Top 5 Zarautz

Inkopen doen bij de Merkatua, de overdekte markt in het centrum van het dorpje. ...