Eten bij The Horse Shoe Lusaka

In veel Afrikaanse landen overheersen de (voornamelijk Zuid-Afrikaanse) fastfoodketens. Ook in het Zambiaanse Lusaka zijn veel te veel Wendy’s, Steers, Hungry Lions en Kentucky Fried Chickens, maar daar komt langzaamaan verandering in. Zeker nu de Horse Shoe geopend is. 

Met de komst van de Horse Shoe heeft Lusaka er in ieder geval een ‘hidden gem’ bij. Sfeervol, ruim, gezellig, goede bediening, vriendelijke host en lekker eten. De Horse Shoe ligt aan het poloveld in de Show Grounds en was vroeger, en bij taxi chauffeurs nog steeds, beter bekend als Night Club Polo Grill. Daar heb ik in vorige jaren menig nacht doorgebracht. Bij toeval stuitte ik op dit restaurant, want eigenlijk kwamen we voor het dansen. En terwijl wij ons dansheil die avond dan maar opzochten bij Queensmead, boekten we wel een tafel voor de volgende dag. De korte sfeerimpressie maakte ons nieuwsgierig naar meer. Grote, ruim opgezette, zaal met lekker verlichtte tafels, cocktailbar bar en Shisha Lounge voor de waterpijpers onder ons. Binnenkort openen ze ook een night club naast het restaurant.

Acceptabele opstartproblemen

Nog nooit had ik zulke gezellige avonden aan tafel in Lusaka. Het kan dus wel. Bij de Horse Shoe zijn de hamburgers smaakvol, de fillet en T-Bone mals en lekker. En zoals elk startend restaurant hebben ze nog wel wat te leren. Het is fijn dat er een cocktailkaart is, maar de Mojito is mierzoet. Dit is gelukkig makkelijk op te lossen met een blikje sodawater. Zambianen zijn nou eenmaal doller op suiker dan de gemiddelde Zambiabezoeker. Een tweede, minder makkelijk op te lossen minpunt was een compleet verpest vleesgerecht. Aan onze tafel werd de Challenge besteld, ruim twee kilo mixed grill. Helaas helemaal doodgebraden en slechts als schoenzool te gebruiken. Een rondje langs de andere vleesgerechten bracht louter positieve reacties, dus kan gebeuren. Op een tafel van tien man de enige smet. Feedback hierop werd ook goed ontvangen door de manager en host en ik werd “gechallenged” om volgende keer hetzelfde te bestellen. Challenge accepted!

TheHorseShoe6TheHorseShoe7TheHorseShoe5TheHorseShoe2TheHorseShoe3TheHorseShoe1

Meer info over de Horse Shoe vind je op hun Facebook page.

Gijs woonde in Lusaka en ging regelmatig stappen in Polo Grill, de ‘oude bewoner’ van het pand. Bij toeval stuitte hij dus op deze verborgen parel.Vergeet bij een bezoek aan Zambia ook niet naar Livingstone te gaan. 

Tags:

  • Gijs

    Co founder

    Een nieuwsgierige, creatieve, energieke avonturier. Altijd op zoek naar nieuwe plekken om te surfen, kajakken, skien, snowboarden en andere activiteiten te doen.

You May Also Like

Skiën in Afrika, a dream come true

Toen ik jaren geleden hoorde van de mogelijkheid om te skiën in Zuid-Afrika was ...

Afriski: Snow-Haka & Burning of the ski’s ceremony

In Afriski, het kleine skigebiedje in de bergen van Lesotho hebben ze sneeuw nodig, ...

Livingstone & de Mighty Zambezi

Raften op de Zambezi, bungeejumpen van een 100 meter hoge brug, vliegen boven de ...