Golden Circle IJsland

IJslands meest bekende toeristische rondje is de Golden Circle. De waterval Gullfoss, het National Park Þingvellir en de geothermal activiteit in de Vallei van Haukadalur, waar de geisers  Geysir en Strokkur te vinden zijn. Een Must Do voor IJsland groentjes en als je naast dit visuele geweld ook wat actie wil kun je er een sneeuwscootertocht aan vastplakken. Wij gingen daarom op pad met Mountaineers of Iceland. Zij kwamen ons ophalen met een zwarte monstertruck met plek voor 12, een limousine op 46 inch banden. De gidsen Skarpheðinn en Asseir praten ons de hele dag bij via een headset en vertellen over alle sites waar we langs komen en de geschiedenis van IJsland. Bij de eerste stop, de Gulfoss Waterval zien we meteen de natuurlijke pracht en praal van het land. De Gulfoss Waterval is een drietraps waterval die in de winter half bevroren is. Het is ook het startpunt van onze Skiscooter avontuur. Anderhalf uur lang ploegen we ons met deze machtige machines door de sneeuw. Een lang lint zwarte stippen door de verder compleet witte wereld. Het sneeuwt non stop en dat betekent weinig zicht en dus goed opletten. Wij doen er ongeveer vijf minuten over om als eerste op onze zij te liggen. Lachend staan we op, de gids lacht nog harder. Hij krijgt nu een biertje van ons…

Na de sneeuwscooters rijden we in onze ‘verhoogde’ Limo naar de geisers van Strokkur en Geysir. De laatste is sinds een tijdje inactief, maar Strokkur doet elke vijf minuten zijn best om het publiek te vermaken. Een spray van dertig meter hoog knalt uit een borrelent gat in de grond. Na drie keer dit wonder te hebben aanschouwt gaan we naar de laatste spot. Niet zo mooi als de andere twee, wel zo historisch. De Þingvellir is de plek waar duizend jaar geleden de leiders van het hele land bij elkaar kwamen om de wetten voor het komende jaar te bepalen. Twee weken lang moet dit een fantastische gebeurtenis zijn geweest met vechtpartijen, rechtbanken en grote feesten. Nu is het rustig en bijna niet voor te stellen hoe het hier meer dan duizend jaar geleden was. We gooien zoals zovelen voor ons een muntje in het water en doen een wens. Ik wens dat ik snel weer een keer terug kan naar IJsland. Ik gooi er nog een muntje achteraan. “En doe er die keer dan een zonnetje bij!”

 

Meer info op www.mountaineers.is en volg ook de facebook page van de Mountaineers of Iceland!

 

 

Tags:

  • Gijs

    Co founder

    Een nieuwsgierige, creatieve, energieke avonturier. Altijd op zoek naar nieuwe plekken om te surfen, kajakken, skien, snowboarden en andere activiteiten te doen.

You May Also Like

Winter Activities: Sneeuwschoenwandelen

NextDestination skiet of snowboardt natuurlijk erg graag. Maar naast de traditionele wintersporten is er ...

Winterse huttentocht in Grindelwald

Er staan vier sporen, netjes naast elkaar. Mooie gelijke bochten, duidelijk neergezet met passie ...

De boulevards van Baskenland

De Baskische steden Biarritz, San Sebastián en Zarautz hebben elk hun eigen charmes. Bijzondere ...