Kinderen. Er komt een dag dat je er één of twee hebt. En je had maar negen maanden om de toekomstige logistieke problemen op te lossen. Want hoe neem je ze mee? Je stadsfiets krijgt een kinderzitje en als ze dan wat ouder zijn, komt er een extra zadel op de stang. Maar op je racefiets? Hoe doe je dat? De Thule Chariot Cougar, een fietskar voor één of twee kids lost dat probleem voor je op.

thule chariot cougar

Multifunctionele fietskar

Mooie tochten wil je natuurlijk blijven maken. De Chariot is een één- of tweepersoons fietskar met tal van uitbreidingskits die je aan de fiets hangt. Wij hebben de Thule Chariot Cougar goed getest, als fietskar en als wandelwagen. In twee weken fietsten we over alle vijf Nederlandse Waddeneilanden. Mijn zoontje Raf van drie maakte de reis mee vanuit de Chariot. We reden over het asfalt langs het Wad van Texel, deden de klim naar de vuurtoren van Vlieland, cruisten over de schelpenpaden van Terschelling en Ameland en reden voor en tegen de wind over Schiermonnikoog. De fietskar fungeerde als aanhangwagen, wandelwagen, boodschappenkar en mobiel opslaghok.

Thule Chariot Cougar
De kar is ook makkelijk te gebruiken als kinderwagen.

Makkelijk ombouwen

Als je op een trip als deze kinderen meeneemt, dan wil je zo weinig mogelijk bezig zijn met onhandige sluitingen, rondslingerende onderdelen of ander materieel ongemak. Hij moet voor, tijdens en na het fietsen handig zijn. De ontwerpers van de Thule Chariot Cougar hebben vast kinderen, want het ombouwen van fietskar naar wandelwagen gaat in een handomdraai door het verwijderen van de stang en het omdraaien van de voorwielen. Die voorwielen liggen ook niet in de weg, want ze zitten, ook als ze niet gebruikt worden, vast aan de kar. De stang die de Chariot aan de fiets verbindt, klik je aan de zijkant van de kar als je ermee gaat wandelen. Click n’ Store™ noemen ze dat. Het vastmaken aan de fiets gaat, als de asbevestiging eenmaal op de fiets is gemonteerd, snel. Kogel erin, pin erdoor, extra beveiliging vast en gaan. Bevestig op de fiets van je partner ook een asbevestiging en je wisselt de wagen supersnel van paard. De kar heeft een draagvermogen van 34 kilo en je kind zit vast in een vijfpuntsveiligheidsgordel. Je bent klaar voor vertrek.

Thule Chariot Cougar
Je kind zit vast met een vijfpuntsgordel

Instelbare wielophanging

Dan tijdens de rit. De kar rolt zo soepel, dat je soms bijna vergeet dat hij erachter hangt. De Thule Chariot Cougar weegt 13,5 kg. Bij tegenwind voel je dat natuurlijk wel, maar het aerodynamische ontwerp maakt wel zoveel mogelijk voor je goed. De Chariot heeft een instelbare wielophanging, waardoor je kunt kiezen hoeveel vering je nodig hebt. Met een handige schuif zet je hem open, waardoor de kar mooi meeveert. Dan blijft je kind verstaanbaar, wel zo prettig als je door de Hollandse wind fietst. Als je langer stilstaat, duw je met je voet de rem in aan de achterkant. Dat laatste is bij parkeren van de kinderwagen wel zo veilig…

Thule Chariot Cougar
De wielen maak je makkelijk met 1 hand los.

Maten van de fietskar 

Thuisgekomen na je tocht, vouw je hem makkelijk in elkaar. Twee keer klikken en hij zakt tot handzaam formaat (107x61x27 cm ). De beide grote zijwielen zijn met één hand los te maken en die leg je erop. Ik woon één hoog in Amsterdam, dus fijn dat hij onder een bed kan worden opgeslagen.

Thule Chariot Cougar
Om hem om te bouwen tot kinderwagen draai je deze wielen simpelweg om.

Prijs en extra info Thule Chariot Cougar

Prijs basis: 1119,-

Prijs uitbreiding wandelkit: 79,95

Prijs uitbreiding asbevestiging: 19,95

En verder: De Thule Chariot heeft een joggingkit (één groot wiel voor, 129,95 euro), en langlauf- en loopkit (zelfde band, maar ski’s ipv wielen, 299,95 euro).

Check de website van Thule voor meer info: www.thule.com. Deze recensie is eerder verschenen in Het Wierenblad.

 

Tags:

  • Gijs

    Co founder

    Een nieuwsgierige, creatieve, energieke avonturier. Altijd op zoek naar nieuwe plekken om te surfen, kajakken, skien, snowboarden en andere activiteiten te doen.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Ameland Wadlopen

Wadlopen op Ameland: op zoek naar verdwenen dorpen

De Waddenzee fascineert. En de Waddeneilanden fascineren misschien nog wel meer. Met op elk ...

Salland (1)

Salland doet mij denken aan rust, ruimte en ontspanning. De tegenhanger van het drukke ...

Diepe sneeuw rondom de Sonnenkopf

Het heeft al een tijdje niet gesneeuwd en daarom is er weinig poedersneeuw. Gisteren ...