Het succes van Airbnb heeft er voor gezorgd dat hotels zich achter hun oren moesten krabben hoe te reageren op wat zij zien als oneerlijke concurrentie.

no images were found

Een van de nieuwe ketens die daar goed op inspeelde is Generator Hostels. Zij realiseerden dat de drie populairste backpack bestemmingen van Europa, Londen, Parijs en Berlijn nauwelijks accommodatie hadden met zowel een centrale ligging als gunstige prijzen.

Poshtel

Generator speelde zo in op de poshtel trend of, in het Frans, haute hostel. Wat vroeger een jeugdherberg was, is aangepast aan de wensen van reizigers in de 21e eeuw. Slimme zet is daarbij om ook één en tweepersoonskamers en triples en quads voor families en vriendenclubjes aan te bieden. Niet iedereen wil nog in een slaapzaal, maar een goede prijs-kwaliteitverhouding wil iedereen.

Het Generator Parijs, het tiende hostel in de keten, ligt aan het Place Colonel Fabien in het tiende arrondissement. Het Garde du Nord is een kwartiertje lopen, het überhippe Canal Saint-Martin ligt op tien minuten. Wil je het wat minder gelikt, de Boulevard de la Villette en de Rue de Belleville bieden Arabische markten, buurtkroegen en goedkope restaurants die alle denkbare keukens ter wereld serveren.

Eiffeltoren

De entree van het voormalige kantoorgebouw is donker. De check-in verloopt vlot en kamer 815 is onParijs groot in omvang. Houten vloer (wel zo hygiënisch), twee bedden met wit katoen, een zitje en een schrijftafel, goede verlichting en een ruime badkamer met ligbad. Maar kers op de taart van de kamer is het L-vormige terras. Op de achtste verdieping en zo groot dat er een eettafel met vier stoelen staat, drie strandstoelen om uit te kiezen en een hangmat. De Eiffeltoren is te zien als je op een houten blok staat, tekenend voor het meedenken van de Generator mensen is dat dat blok er al staat.

no images were found

Café au lait

Ontbijten is al mogelijk vanaf €.3,50. Ga je liever voor een café au lait naar een kroeg om de hoek, dan betaal je niet voor ontbijt in het Generator, dat is wel zo netjes.

Generator hecht veel waarde aan het zo indelen van de publieke ruimtes dat het gemakkelijk is om andere gasten te ontmoeten. Het restaurant serveert naast hamburgers ook klassieke, Franse gerechten. Er is een ruime chill-out area en op de negende verdieping bevindt zich het spectaculaire dakterras met uitzicht tot aan de Sacré Coeur. Dichterbij, ook aan het Place Colonel Fabien, zie je het door Oscar Niemeyer ontworpen hoofdkantoor van de Parti communiste français, dat vaak in films gebruikt is.

Groeit als kool

Het hostel biedt tours en excursies aan, een fijne manier om niet alleen meer van Parijs te zien, maar ook om anderen te ontmoeten.

Generator heeft momenteel hotels in Dublin, Londen, Kopenhagen, Berlijn (Mitte en Prenzlauerberg), Hamburg, Venetië, Barcelona, Parijs en Amsterdam. Stockholm en Rome gaan in de eerste helft van 2016 open waarna spoedig ook hotels in de Verenigde Staten zullen volgen.

www.generatorhostels.com

  • Van jongs af met zijn neus in een atlas en gestimuleerd door kaarten sturende KLM-ers in zijn familie, zette Joost een carrière als purchasing manager bij een Japanse touroperator om in een schrijvend en fotograferend bestaan als reisjournalist. Met een rugzak naar gorilla's in Rwanda, liftend door Nicaragua of cruisend om Kaap Hoorn. Polyglot Joost bezocht al meer dan 100 landen maar kruipt als een Rupsje Nooitgenoeg over de wereldkaart.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

De winter is begonnen      

Mijn winter is begonnen, en hoe. Soms denk ik wel eens voor het geluk ...

Winter Activities: Air Boarden

NextDestination skiet of snowboardt natuurlijk erg graag. Maar naast de traditionele wintersporten is er ...

Top 5 Zarautz

Inkopen doen bij de Merkatua, de overdekte markt in het centrum van het dorpje. ...