Zielsblij dat ik mijn donsjas nog snel in mijn reistas had gegooid. 10 graden vorst is oké, maar met een windje van 90 km per uur erbij was het anders wel afzien geweest hier in Trysil zonder extra vachtje. Manager Jan van het skigebied in Trysil had er maar wat druk mee bij zijn ontbijt. Hij kon geen hap van zijn gebakken ei nemen, of een van de medewerkers riep hem op over de radio.

Trysil Blog22Trysil Blog23Trysil Blog21Trysil Blog24

Uiteindelijk besloot de Trysilnaar (of heet iemand uit Trysil eerder een Trysilnees?) om de stoeltjeslift naar de top maar dicht te gooien. Als we onze haring snel naar binnen werkte – wat een uitstekende gewoonte is dat toch van die Scandinaviërs om haring bij het ontbijtbuffet te serveren – mochten we wel met hem mee. Buiten wierp Jan ons twee lijnen toe, ja 90% van de hotels en vakantiehuisjes is ski-in-ski-out, dus ook bij ons Park Inn Hotel, en zo kwam het dat we even later met een rotgang achter de sneeuwscooter door het gebied stoven, gejaagd door de Noorse wind. Nog aardig wat skikilometers afgelegd vandaag, al begonnen het stukje gerookte eland en het goede glas wijn bij het haardvuur sneller te lonken dan normaal. 

Tags:

  • Is fulltime reisjournalist-fotograaf voor outdoorbladen en reisorganisaties, begeleidt fotoreizen en geeft lezingen. Van huis uit bioloog. Woonde twee jaar in de outback van Namibië waar hij een safari camp opbouwde aan de Fish River Canyon.

You May Also Like

Verleid door de Noorse cultuur

Trysil, met 75 pistekilometers en 67 liften het grootste skigebied van Noorwegen. De 200 ...

Afriski: Snow-Haka & Burning of the ski’s ceremony

In Afriski, het kleine skigebiedje in de bergen van Lesotho hebben ze sneeuw nodig, ...