Gambiaanse gemoedelijkheid op houten palen

In de gang zit een Gambiaanse Jamaicaan met één hand op een djembe te spelen. De andere bedient een bongo. Hij zingt onverstaanbare deuntjes, maar de boodschap is duidelijk. Hier moet je chillen, relaxen en ontspannen. Dus mocht je naar Gambia gaan, dan is één van je must-do bestemmingen deze Lamin Lodge.

Gambialamin lodge 1Gambiaboten 1Gambialamin lodge 2Gambiaboten 2Gambialamin lodge 3Gambiaboten 3Gambialamin lodge 4Gambiahouten brug 1Gambiahouten brug 2Gambialamin lodge 5Gambiamr cheap 1Gambialamin lodge 6Gambiamr cheap 2Gambiamr cheap 3

We lopen een houten brug over, de planken rammelen onder onze voeten. We laten bontgekleurde vissers- en toeristenboten achter ons. De brug bestaat uit juttershout lijkt het wel en is zeker niet volgens Europese maatstaven gebouwd of gekeurd. Gelukkig maar, want dit heeft zo zijn charme. Achter de brug doemt een hut op, gemaakt van hetzelfde hout. Speels opgebouwd uit palen, planken en stalen dakplaten. Organische architectuur zonder plan. Gewoon timmeren, zoals een kind dat doet. Deze lodge , aan een zijtak van de Gambia River, is gegroeid in de mangrove en prikkelt de verbeelding. Heerlijk vind ik het. Ik voel me weer dat kind die een hut in het bos gebouwd heeft van gevonden hout. De muziek van Abraham, de Gambiaanse Jamaicaan, creëert een chille sfeer die vervolgens weer teniet wordt gedaan door de apen die als professionele rovers door het pand struinen. Het zijn geoefende jagers die het op jouw eten hebben voorzien en daar meermalen in slagen. Een seconde niet opletten en er is weer een stuk brood of vlees verdwenen. Dit maakt de lunch wel weer een belevenis, want er staat altijd iemand op wacht. Gelukkig zijn we snel klaar met eten en kunnen we weer hangen in het raamkozijn.

Gambiainternet tree 1Gambiainternet tree 2Gambiainternet tree 3

Internet tree, Birds & Breakfast

Vlak voor de Lamin Lodge staat een gigantische baobab boom, nothing special in dit land, maar bij deze zal je wat langer blijven staan. De gigantische stam is volledig beschilderd met advertenties van toeristen. Lokale schilders verhuren een stukje van ongeveer 40 bij 50 cm op de boom. Ze noemen het de Internet Tree. Voor een paar Dalassi’s kun je een half jaar of een jaar op de boom staan. Zo staan Vermund restyling, BVR Accountants & Belastingadviseurs en Micky’s kidswear uit Helmond er op. De kunstenaars, euh, ‘reclameadviseurs’ zijn ook de schippers van een paar boten die je meenemen op de rivier ‘The Gambia’. Birds&Breakfast noemen ze het als je vroeg meegaat. Gambia staat bekend om de grote hoeveelheden vogels en die zijn het beste te zien in de ochtend of vlak voordat de zon onder gaat. Het is trouwens ook wel lekker om het heetst van de dag te ontwijken en dan ergens in de schaduw te vertoeven.

Bron:

Gijs ging mee op persreis naar Gambia en genoot van de kleuren, de warmte en het warme zeewater. En hij genoot van de lodge en de gasten die rond deze bijzondere plek te vinden zijn. Hij heeft nog steeds spijt dat NextDestination geen advertentie heeft gekocht op de Internet Tree. Hij schreef ook een lange Destination Guide over Gambia.

Tags:

  • Gijs

    Co founder

    Een nieuwsgierige, creatieve, energieke avonturier. Altijd op zoek naar nieuwe plekken om te surfen, kajakken, skien, snowboarden en andere activiteiten te doen.

You May Also Like

Nendaz begraven onder 40 cm wit goud

“Ik zie liever niets met deze sneeuw dan dat het strakblauw is.” En zo ...

In Veysonnaz dwarrelt het lekker naar beneden

Na weken van droogte, zijn de Zwitserse 4-Valées eindelijk op een dik pak sneeuw ...

Knettergekke curios, vrije zielen en een heerlijke stopover

Als je veel reist dan kom je af en toe pareltjes tegen die je ...