Frans Ski Chalet gehuurd? Goedkoop? Lees dan dit!

We hebben het allemaal wel een keer gedaan en sommigen doen het zelfs jaarlijks. Een goedkoop – hoe kan dit voor deze prijs – goedkoop Frans Chalet gehuurd om een weekje te skiën. Meestal in Le Corbier of Val Thorens. Want voor sommigen maakt het niet uit hoe de accommodatie is, als hij maar goedkoop is. We hebben namelijk niet allemaal geld voor een luxe wintersport en elke euro die overblijft kan worden omgezet in biertjes bij de Apres-Ski. En die zijn, inderdaad, al duur zat. Maar om te voorkomen dat je vervolgens tientallen euro’s extra gaat uitgeven deze week hier de TopTien voor Franse chaletmaagden. Lees het, gebruik het en maak je cheap-ass wintersport nog relaxter.

 1. Oordoppen. Je huis is goedkoop omdat er veel mensen in kunnen op weinig vierkante meters. En omdat er weinig isolatie materiaal gebruikt is voor de binnenmuren. Het is niet raar om op de derde verdieping een gesprek te kunnen volgen vanuit de keuken, van fluisterende mensen, die hun stem kwijt zijn… Oordoppen, 50 cent, Worth.Every.Penny…Twice!
 2. Multizapper voor de TV. Elk Chalet heeft een tv, maar de afstandsbediening is te huren bij de receptie. Dus wil je gezellige Franse soaps kijken of via de webcam van de berg met een slap muziekje op de hoogte zijn van de huidige sneeuw en zontoestand voor minder dan twee euro per dag neem mee die multizapper.
 3. Hout voor de haard. Deze gaat misschien wat ver, maar in veel chalets staat een kachel. Dus heb je een kuub over in de auto en wil je de vrouwen van de wintersport je meest romantische kant laten zien dan loont het om je wagen vol te laden met haardhoutblokken. In de lokale supermarkt betaal je al gauw tien euro voor een blokje of vijf. Daarnaast is het ook best gezellig zo’n vuurtje.
 4. Keukengerei. Het loont om even een graai te doen in de keukenla. Een blikopener voor al die blikken hotdogs en tomatenpuree. Een Hollandse kaasschaaf en bovenal een kelnersmes. Al die Franse wijnen hebben vaak nog een ouderwetse kurk. En tja voor t geld van dat kelnersmes kun je drie flessen kopen. Toch vergeten? Check deze link en leer hoe je met je schoen die wijn open krijgt: https://www.youtube.com/watch?v=r1wsd8Rg0Rk
 5. Messen. De la ligt er waarschijnlijk vol mee, bot, kapot en verroest. Goede messen zijn een must voor de lekkere Franse worstjes, kazen en cornichon. Het broodmes natuurlijk een must voor het stokbrood en de pain Boulonge. Inpakken in een theedoek of twee. Heb je die ook meteen.
 6. Kruiden. Elk vakantiechalet staat er vol van en je ontdekt ze altijd pas op dag twee nadat je zelf een voorraad zout, peper, paprikapoeder en gedroogde italiaanse kruiden ingekocht hebt. Forget die eeuwige 6 kruidenbox, maar gooi gewoon wat lekkere klruiden in je tas, dat maakt elke wintersportprut tot een feest (en zeker de eieren bij het ontbijt).
 7. Afwastablets Elk chalet heeft een vaatwasser, tablets zijn duurder dan goud in de supermarkt. Je hebt er 7 nodig in een week. Meenemen dus. Of maak één keer de fout om afwasmiddel in de vaatwasser te spuiten, dat kost je een skidag dweilen. Neem dan ook meteen een afwasborstel mee voor de pannen en dat ene bierglas dat je voor jezelf geclaimd had.
 8. Dweilen Truttig… heel truttig. Maar nadat je drie keer met je warme skisokken, klaar voor de chille-after-ski-borrel-thuis in de gesmolten prutsneeuw van je vrienden bent gaan staan gooi je nog je eigen handdoek bij de deur. Handig dus als je wat dweilen of oude theedoeken mee hebt.
 9. Spaanse sloffen. Lossen alle problemen bij punt 8 op.
 10. Stekkerdoos. Elke kamer heeft 1 stopcontact, midden tussen de twee kussens van je tweepersoons bed, en daar zit ook nog het nachtkastlampje in. Oplossing: stekkerdoos met 3 tot 10 extra stekkers. Je bent de enige met een volle telefoon, tablet, laptop en go pro. Oftewel, je bent de held van de week.

Tags:

 • Gijs

  Co founder

  Een nieuwsgierige, creatieve, energieke avonturier. Altijd op zoek naar nieuwe plekken om te surfen, kajakken, skien, snowboarden en andere activiteiten te doen.

You May Also Like

De beste koffie van Durban

Durban heeft een gigantisch lange boulevard langs het strand. Sinds het WK voetbal in ...

Gekookte schapenkop in Smalahovet

In het Noorse Smalahovet, vlakbij Voss staat het enige restaurant dat ze verkoopt. En ...

In Veysonnaz dwarrelt het lekker naar beneden

Na weken van droogte, zijn de Zwitserse 4-Valées eindelijk op een dik pak sneeuw ...