Frankie de Zeeschildpad

De Zuid-Thaise provincie Phang Nga staat bekend om haar idyllische eilanden zoals de archipel van Similan- één van de mooiste plekken om te duiken, want hier is de zee wél diep en varieert de onderwaterfauna van clownsvisjes (Nemo) tot walvishaaien.

TurtlesPhang_Nga_turtle2Phang_Nga_turtle1Phang_Nga_turtle_Frankie

Dat de zee en wat erin leeft goed beschermd dient te worden, werd ons getoond in het Phang Nga Coastal Fisheries Research and Development Centre. In 1985 gestart als kwekerij van oesters, kokkels en garnalen, en in 2002 gepromoveerd tot een overheidsinstelling die diverse vormen van onderwaterleven beschermt en bevordert, met specifieke focus op de vier verschillende soorten met uitsterven bedreigde zeeschildpadden. De schildpadden leggen tussen oktober en maart hun eieren op het nabijgelegen strand. Deze worden voor 24 uur bewaakt tegen roofdieren. Nadat de schildpadjes uit het ei zijn gekropen worden ze naar het centrum gebracht en verzorgd tot ze ongeveer 8 maanden oud zijn en vervolgens weer in zee vrijgelaten.

Lees hier de volledige Destination Guide over dit deel van Thailand

Het hoogtepunt van die dag was dat ik ‘onze’ schildpad -die we Frankie hadden gedoopt- mocht vrijlaten. Hij had er in eerste instantie niet zo’n zin in. Ik kon ‘Go Frankie!’ roepen wat ik wilde, pas nadat zijn soortgenoten zich al in het water bevonden en hij een zetje had gekregen kwam er beweging in. Frankie heeft een chip met een nummer waarmee ik hem kan volgen, maar ik durf eerlijk gezegd niet te kijken hoe het hem in die zee vol loerende gevaren vergaat…Het klinkt misschien gek, maar ik voelde in de 5 minuten dat ik hem vasthield toch een band. Op hoop van zegen dan maar!

Voor meer informatie over deze bestemmingen: amazingthailand.nl of www.tourismthailand.org!

Tour winnen langs de Simian Islands?

We kunnen jou als lezer laten genieten van alle pracht waarvan wij nog maar een glimp van hebben mogen opvangen. Je kunt namelijk een voucher winnen voor een 2-persoons tour langs de Similan Islands! De prijs is exclusief tickets naar Thailand, lokaal vervoer en kosten die je maakt voor deze tour.

Bekijk het onderstaande Facebookbericht!

Tour winnen langs de Simian Islands, Thailand?We kunnen jou als lezer laten genieten van alle pracht waarvan wij nog…

Posted by NextDestination on donderdag 10 december 2015

 

Tags:

  • Door haar werk als lifestylejournalist is reizen voor Karine een vast onderdeel geworden. Of ze nu een nieuw reisconcept test, wijngaarden in de Champagne bezoekt, een kookcursus in Toscane volgt of mag neerploffen op een bed in een net geopend designhotel, haar koffer staat altijd klaar.

You May Also Like

Zweven boven de hoogste zandduinen ter wereld

Namibie op de planning, spaar dan even 4950 rand bij elkaar (ongeveer 350 euro) ...

Ameland Wadlopen

Wadlopen op Ameland: op zoek naar verdwenen dorpen

De Waddenzee fascineert. En de Waddeneilanden fascineren misschien nog wel meer. Met op elk ...

Jaz in the city

Het gaat goed met Amsterdam. Zo goed dat om de enorm stijgende aantallen bezoekers ...