Portugal als een spannende vakantiebestemming voor het hele gezin. Bijvoorbeeld naar het zuidwestelijkste puntje van Europa Sagres of per camper langs de kust. Steeds meer Nederlanders ontdekken ook de vele kastelen in het Zuid-Europese land waar het ook voor kinderen goed toeven is. Ze leren er over draken, jonkvrouwen, koningen, koninginnen en veldslagen, genieten van fenomenale uitzichten en kunnen er zelf voor ridder spelen. 


1. Lissabon, Joris en de draak

Het Castelo de São Jorge is één van de meest indrukwekkende monumenten van Lissabon. Het kasteel is honderden jaren oud, vele keren herbouwd en gerenoveerd en herbergt een museum waar je alles te weten komt over de geschiedenis van de stad. São Jorge kennen de Nederlanders als Sint Joris, de held die vocht tegen de grote gemene draak. Elke zondag worden hier activiteiten georganiseerd voor families met kinderen. Speel spelletjes van vroeger, strijd als een echte ridder of probeer de Romeinse wapens uit. Lees hier ook meer over Lissabon.

2. Tomar, ridders en kruistochten

In het midden van het land, in Tomar, staat het Christusklooster en kasteel van de Tempeliers. Deze gebouwen staan niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, want alle pracht en praal uit vroegere tijden is hier bewaard gebleven. De orde van Tempeliers – bekend van de kruistochten – is omgevormd tot de Christusorde. Een ridder zal je hier dus niet meer tegenkomen.

3. Sintra, zoektocht naar de Koninklijke schat

De stad Sintra was vroeger een geliefde plek voor koningen en edelen. Er zijn meerdere paleizen en kastelen overgebleven uit deze tijd, waaronder het Palácio da Pena waar het interieur nog is zoals in de tijd van de vroegere koningen. Hier schrijd je als een heuse koning door de troonzaal. Je kunt deelnemen aan een zoektocht naar de koninklijke schat. Hierbij word je meegenomen op een mysterieuze ontdekkingstocht door de geschiedenis en in de natuur van het park.

4. Mafra, de chaotische monnik

In het indrukwekkende Palácio Nacional de Mafra zijn de gidsen verkleed als personages uit het tijdperk waarover ze vertellen. De bezoekers worden ontvangen door een monnik die erg chaotisch is, slecht ziet en de bezoekers door de war brengt met zijn broers die binnenkomen tijdens het bezoek. Bezoek het typische kleidorp van José Franco of neem een kijkje bij het opvangcentrum voor wolven.

5. Marvão, kasteeltoren beklimmen

Het kasteel van Marvão ligt op het hoogste punt van dit toch al hoog gelegen vestingstadje. Beklim de toren van het kasteel voor een fenomenaal uitzicht over de omgeving. Dit kasteel diende als verdediging tegen de Spanjaarden die slechts een paar kilometer verderop zaten. Dwaal door de witte straatjes van dit middeleeuwse stadje, een uitstekende plek voor verstoppertje of maak gewoon een wandeling in de omgeving.


Meer informatie

Voor meer informatie bezoek de website van Visit Portugal.

Tags:

  • NextDestination.nl is er voor de sportieve reiziger, de avontuurlijke cityhopper en de nieuwsgierige vakantieganger. Wij gaan voor jou op zoek naar te gekke plekken, ontmoeten de leukste locals vol prachtige verhalen en geven je verrassende tips. Soms luxe, soms budget, maar altijd op onze eigen manier. Om je te helpen bij die ene vraag: What’s your NextDestination?

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Top 5 Scheveningen

Surfen Scheveningen heeft voor zo’n klein dorp een grote surfgemeenschap (en veel scholen en ...

Texels bier: niet alleen voor eilanders

Als je naar Texel gaat, vergeet dan Heineken, Grolsch en Brand. Op Texel drink ...